2 Mart 2019 Cumartesi

Tatlı mı Tatlı Hurma Tatlısı


Bu hafta sonu tatlı geçsin..Defalarca denediğim ve her seferinde kıvamı, tadı ve şerbetini çekmesi ile övgüler alan hurma tatlısı tarifim de yardımcı olur belki ağzınızın tadına bu hafta sonu.."Tatlı deyince tatlı olacak canım" diyenlere gelsin bu tatlı ve bol şerbetli tatlı..Sağlıklı, hafif, zararsız sevenler..sizlerle bir başka postta görüşmek üzere :))



Şerbeti:
3,5 su bardağı Toz şeker    
3 su bardağı Su    
1 tatlı kaşığı Limon Suyu
Hamuru:
100 gr.Eritilmiş Margarin    
1 çay bardağı Sıvı yağ    
1 çay bardağı Süt   
3,5 su bardağı Un    
1 pk.Kabartma Tozu
İçi:
100 gr.Dövülmüş Ceviz İçi    
1 tatlı kaşığı Tarçın  

Önce şerbeti için şeker ve su kaynatılır, inmeye yakın limon suyu eklenip, soğumaya bırakılır.
Hamur için tüm malzeme yoğurulup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Yassıltılarak içlerine ceviz-tarçın karışımı yerleştirilerek kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 190 C fırında 30 dak. pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbet dökülür.

Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. Ben de pek kabul etmek istemesem de çok tatlıcı olduğumu görüyorum. Allahtan evde fazla yapmıyorum ama cevizli mevizli görünce hemen mutfağa geçesim geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendimizle, nefsimizle mücadele edip, sağlığımızı korumaya çalışmakla damak tadı arasında kalıyoruz çoğu zaman ama, arada kaçamak da lazım:))

      Sil
  2. off bu tatlıyı annem çok güzel yapar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten o ayrı, anneler bunu muhhtteeşşeemmm yapar, hiç kimse onlarınkinin lezzetine yanaşamaz bile..Anne eli değince taş olsa lezzetli olur, sırrını çözemedim ama öyledir..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...