11 Kasım 2016 Cuma

Sıcak Bir Kahve





Hemen unutmuşuz buraları..Büyük şehrin koşuşturmacasını, kalabalığını, sıkışıklığını.."Hayırdır, kaza mı var" dedirten aslında çok da bildik, sıradan, içindekileri artık hiç de şaşırtmayan trafiğini en çok da..

  

Kendi fanusumuzda, sessiz, sakin, sade yaşayıp giderken, biraz ara verip tekrar şehir denen o azgın nehrin akıntısına kendimizi bıraktığımızda, evde bir fincan sıcak kahve eşliğinde sessizce oturmak için can atarak döndük eve..Herkes telaşlı, herkes sıkıntılı, herkes daha fazla almanın, daha fazla harcamanın, daha fazla sahip olmanın telaşında..Para ödenmeyen sağlığın, gülümsemenin, zamanın, yağmur damlalarının, bulutlar arasından aniden beliriveren güneşin pek alıcısı yok bu şehirde sanki, para ödenebileceklere para yetiştirmeye çalışmak ve daha sonra tam da yetiştin anda biraz daha alabilmek için biraz daha para yetiştirmeye çalışmak..Tamam, İstanbul burası işte..Kuyruğa gir, para öde, yine kuyruğa gir ki para ödeyebilesin ve para öde ki, kuyruğa girebilesin tekrar yeni bir şeylere sahip olabilmek için..  
  




Ahh, yeni ördüğüm bu kahve presi elbisesi ne kadar da dingin duruyor şimdi karşımda renkleriyle..Görevini yapmanın mağrur ifadesiyle dimdik karşımda, sessizce biraz önceki hengameden kurtulmanın şaşkınlığı ve yine o sessiz odada karşılıklı oturan bizlerin kocaman açılmış endişeli gözlerine sıcacık bakıyor. "Boş ver be, kalp atıyor, sevdiğinin nefesi yalıyor ya saçlarını, yağmur kesildi, sıcacık bir güneş güzel bir hafta sonunu müjdelemeye başladı ya, alışır, dayanır, katlanır insan gerisine..Sıcak bir kahve iç" diyor, "sade.."


4 yorum:

  1. Harikasın!
    hem yazın hem kahve presi elbisesin içimi sıcacık ısıttı..
    keşke tüketmesek, biraz kendimizi firenlesek, evde 2-3 tane varsa bir dördüncüsünü sırf farklı renk diye almasak mesela değil mi..
    Mutlu akşamlar..

    YanıtlaSil
  2. Aldirma, guzel elbiseli hazneden doldur bir fincan... Oh, miss :)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar da güzel ifade etmişsiniz büyük şehir yaşantısını, Bir kahve için bile bin bir zahmete giriyoruz, o da gürültü ve patırtının içinde. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...