14 Kasım 2016 Pazartesi

Pembe Düşler


Çocukluğum o elma şekeri gibi kıpkırmızı rugan ayakkabıların büyüsü içinde geçmiş olsa da, benim kuşağımın belki de tüm kız çocukları için olduğu gibi, ilk gençlik yıllarım, siyahın isyankar, sessiz ama farklı duruşuna sarılarak geçti..Koyu, kopkoyu siyahlı günlerimi,  griler, kahveler, koyularla devam ettirirken, zamanla gönül verdiğim yeşiller, kremler, maviler arasında bir de pembe var..İnsana kendini genç hissettiren, gülümseten, bahar bahar kokan, çiçek çiçek esen, pamuk şeker tadında rüyalara sürükleyen insanı..Güzel renk, sevimli renk, neşeli renk pembe..



Ama pek giymeye uygun değil yine de benim için, fazla cıvıltılı, fazla kikirikli:)) Dekorasyon için, fincan için, tabak için, örtü için, mutfak aksesuarları için daha uygun, ama yemek için, içmek için en harikası..Şeker dediniz mi, çilek dediniz mi, hele çilekli limonata dediniz mi, cupcake dediniz mi hele, pembe gönlüm sende..

Pembe düşler içinde bir haftaya başlayalım o halde..Pembe fotoğraflarım hep bu güzel kakaolu cupcake için..Sufle gibi kaşıklayarak da yenir, artık canınız nasıl isterse, yeter ki  düşler pembe olsun, düşleri olsun insanın yani yeter ki..O zaman "geçen" günler haftalar "geçip gitmez", sizi düşlerinize günden güne daha da yaklaştırır..Pembe, şeker pembesi bir sandal sizi oraya götürür.. 




2 Yumurta     
100 gr.Toz Şeker     
100 gr. Margarin     
100 gr.Un     
1 pk.Kabartma Tozu     
25 gr.Kakao    
Üzeri İçin: Marshmallow

Tüm kek malzemesi çırpılıp, silikon kalıplara paylaştırılır. 175 C fırında 10 dak. Pişirilir. Her kekin üzerine birer marshmallow yerleştirilerek, tekrar 10 dak. Daha pişirilir. Fırından alındıktan sonra soğuyunca üzeri süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun, düşleriniz pembe, haftanız güzel olsun..

6 yorum:

  1. işte elif'in sayfası, lezzetli mi lezzetli... ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Bak bu çok değişik bir tarifmiş, marshmallow yemeyi hiç beceremedim belki bu tarifle ben de tadına bakmış olurum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haydi bakalım, hayırlısı..İnşallah beğenirsin..

      Sil
  3. kekten ziyade silikon kek kalıbı ilgimi çekti desem, ayıp olur mu acep. Bilemedim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten keki gösteren sunumu, gerisi biraz un, biraz yumurta, biraz şeker..Ne olacak ki işte..Kalanı pembe düşler:))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...