28 Kasım 2016 Pazartesi

Mutfaktan Bildiriyorum (Yine)



Bu soğuk, yağışlı, sıkıcı günleri siz nasıl geçiriyorsunuz bilmem ama, ben hep mutfaktayım..Bazen sağlıklı bir şeyler için, lahananın, karnabaharın bin türlü yemekleri, ara öğünün kepekli bisküvisi, meyvalı yoğurdu için..Bazen de, işte biliyorsunuz oraları, anlattırmayın bana en baştan tek tek, utanıyorum suçlarımı hatırladıkça :)) Neyse, yine hemen bir tarife geçeyim ben..Cezam neyse çekerim..



Tarif Tchibo'dan..Kalıpların yanında tarifi hediyesi:)) Fındık ganajlı haşhaşlı tartlar..Daha adından belli değil mi havalı olduğu? Ama adı kadar zor değil, inanın..Bir de, yine göründüğü gibi değil, hafif bir kek..Bakın:

140 gr.Çekilmiş Fındık     
130 gr.Margarin     
130 gr.Toz Şeker     
Tuz     
4 Yumurta     
2 çorba kaşığı Haşhaş     
200 gr.Un     
1 çorba kaşığı Kabartma Tozu     
6 çorba kaşığı Krema
İçi:  
30 gr.Çekilmiş Fındık     
250 gr.Bitter Çikolata     
250 ml.Krema     
Taze Meyveler (Üzüm, İncir, Kayısı, Şeftali,vb.)



İçi için bir tavada krema ısıtılır, içine çikolata eklenerek 5 dak. Bekletilir. Karıştırılarak buzdolabına kaldırılır ve 2 saat buzdolabında beklemeye bırakılır. Keki için tüm malzeme çırpılır. Yağlanmış ortası boş kalıplara paylaştırılarak 175 C fırında 20 dak. Pişirilir. Fırından çıkınca 10 dak. Soğumaya bırakılıp, kalıplardan çıkarılır. Buzdolabından alınan ganaj mikserle çırpılıp, içine fındık eklenir. Keklerin çukur kısımlarına ganaj doldurularak, üzerlerine küçük küçük kesilmiş meyveler yerleştirilir. Pudra şekeri serpilerek servis yapılır. 

Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. Harika görünüyor... Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bu ara çevremde bir dolu kişide gluten intoleransı çıkıverdi , dolayısıyla unsuz şekersiz tarifler de favorim oldu.
    Denemeye değer bir tarif, teşekkürler !

    YanıtlaSil
  3. her gün yeni bir şey çıkıyor zaten, eskiden olmayan her türlü hastalığın sahibi oluverdik bu devirde, Allah sonraki nesilleri korusun, hepimize şifalar versin..

    YanıtlaSil
  4. nasıl kaçırmışım bunu elif muhteşem.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...