23 Haziran 2016 Perşembe

Deniz Kabukları ve Yumurta Kutusu



Yoktum..Adana'nın sıcaklarında biraz kavrulup geldik..Hatta o kavurucu sıcaklara aldırmayıp, Büyük Saat, Küçük Saat vs.. şehrin turistik sayılabilecek yerlerini, bakırcılarını, eskicilerini bile gezip döndük..Bir de döndük ki, bizim İstanbul da arada esen o rüzgarı olmasa yarışır oralarla..Çabuk pes ettim bu yıl, bu kadar yaz yetti bana, klima altında yaşıyorum, sudan çıkmıyorum bu aralar:))


Ama denizi de özlüyor insan, her yaz sonu "özlemem artık, belki de hiç" derken çocukluğumun aaayyylaaarcaaa yazlıkta geçen bence çoook sıkıcı, bunaltıcı, yalnız ve İstanbul'dan uzak o günlerinin travmasıyla,  tatilcilerin boşalttığı şehir merkezinin tadını çıkarırken, yine de denizi özlüyor insan..Denizden yüzünüze esen o tuzlu, yosun kokulu serin rüzgarı çekiyor canı..Belki de böyle zamanlarda en iyisi, eski tatillerin ganimetleriyle oyalanmak, deniz kabuklarını büyüklüklerine göre ayırmak, renklerine, cinslerine göre kavanozlamak, hatta boşalan yumurta kutularından "deniz kabuklukları" üretmek :)) En sevdiğim plajlardan birini hatırlamak..Daha oraya gitmeden, adından serinlemek, gevşemek..   

Yok, yok, şu ara en iyisi yine klimayı açmak:))


10 yorum:

  1. elif sen bir de bizi düşün gece ayrı, gündüz ayrı sıcak. yine hünerli ellerinle güzelliğe dokunmuşsun. sıcakta herkese sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimize inşallah, bu yaz bir tuhaf, daha beterlerinden Allah korusun hepimizi:))

      Sil
  2. Hoşgeldin :)
    Adana'yı düşünemiyorum :( Önceden çok severken şimdilerde hiç sevmiyorum yazı, sıcağı, nefes alamıyorum çünkü.. Deniz güzel ama 3 ay boyunca denizde kalırsan :)
    Ne güzel fotoğraflar, içimi açtı :*)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşla birlikte insanın tahammülü azalıyor galiba, ben de artık ne sıcağa, ne soğuğa, ne dar kıyafetlere, ne uğraştırıcı yemeklere, hiç bir şeylere gelemiyorum doğrusu:))

      Sil
  3. Hoş geldiniz :)
    Adananın sıcağı meşhurdur. İnsanı yapış yapış yapar. Memleketimiz Adana olduğu için zaman zaman gidiyoruz. Fakat havası bana iyi gelmez , her gittiğimde hasta olurum.
    Yaa bu ne güzel bir cici böyle. Öyle doğal duruyor ki çok beğendim :) Emeği geçen ellere sağlık.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, ben de..Bazen üşütüyorum, bazen kebaplar dokunuyor, bazen mikrop kapıyorum..Yani Adana'nın çok da suçu yok, genellikle benim pis boğazımdan:))

      Sil
  4. Elif kolumu kaldıramıyorum sıcaktan, açıyorum klimayı alıyorum kitabımı az sonra göz kapaklarım ihanet ediyor bana.
    Çok sıkıcı çok sıcak bir yaz olacak besbelli ki.
    İnsanoğlu mahvetti doğayı , cezası daha ağır olacak gelecek günlerde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşille savaşımız devam ettiği müddetçe, rüzgarı kesecek yüksek binaları temiz havaya tercih ettikçe, daha iyi günler beklemiyor bizi maalesef..

      Sil
  5. bu ne sıcakkkkkk,
    ama ne güzel bi mesele anlatışıdır bu Elif:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz da olsa deniz kabuklarımın tuzlu kokusunu sizlere ulaştırabildiysem, ne mutlu bana..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...