Bayram kahvaltısı, kahvaltıların en özelidir bence..Pazar kahvaltılarına göre daha erken saatlerde, sabah serinliğinde yapılmasına karşın, güzel giyinmiş, mutlu, umutlu, telaşlı misafirleri olur bu sofranın ve sanki günün devamında çikolatasından tatlısına, çeşit çeşit yemeklerinden içeceklerine menüde bekleyen bir sürü lezzet yokmuş gibi, o bolluk-bereket, renk, koku dolu kahvaltı sofrasından herkes bolca yemeye bayılır..Bayramdır ya, sayılmaz o gün kaloriler, zaten bayramda yenenler de kilo yapmaz, boşveerrr...
Bu ekmek, Kakaolu ve Muzlu..Tam
kahvaltılık bir ekmek..Hem bir gece önceden pişirildiği için sabaha hazırlamak
çok pratik oluyor hem de benim gibi kahvaltıda balla reçelle kek
sevenlerdenseniz, bu hafif tatlı ama tam bir ekmek dokusundaki sürpriz tam size
göre..Bayram sofralarına layık bir özende, ama sizi bayram sabahında yormayacak bir çeşit..
190 gr. Un
2 çorba kaşığı Kakao
1 tatlı kaşığı Karbonat
Tuz
2 Yumurta
3 Ezilmiş Muz
180 gr.Yoğurt
85 gr.Esmer Toz Şeker
25 gr.Çikolatalı Fındık Ezmesi
2 çorba kaşığı Sıvı yağ
Üzeri: 30 gr.Kıyılmış Fındık İçi
Bir kapta tüm hamur malzemesi karıştırılıp çırpılır. Yağlanmış kalıba dökülür. Üzerine fındık içi serpilir. 180 C fırında 30 dak. pişirilir. Oda sıcaklığına gelince streç filme sarılarak bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun..
Ve herkese mutlu bayramlar şimdiden..Günleriniz bayram kahvaltısı gibi sevdiklerinizle birlikte, lezzet ve kahkaha içinde geçsin..
ekmeklerin efsanedir. ellerine sağlık.
YanıtlaSil