18 Ocak 2020 Cumartesi

Tatlı Başlayalım


Hep aklımdaydı ama, bugün-yarın derken, aylar olmuş buralara uğramayalı..O zaman tatlı bir başlangıç yapalım yıla ve tatlı tatlı postlarla geçsin gelecek günlerimiz de..

İzmirle birlikte tanıştığım bir lezzet şambali..Biz İstanbul'da revaniciyizdir, saray mutfağı tabii unu bol, yumurtası bol, mutfağımız biraz daha çeşitli..Ama bu irmikli, yumurtasız lezzet, her şeyin önüne geçti bir süredir. Dondurmayla, tahinle, tarçınla, kaymakla, her şekilde..Şimdi ben de kendimce en başarılı bulduğum, sanıyorum İzmirliler için fazla tatlı, ama bizim damak tadımıza daha uyan bool şerbetli Şambali tarifimi paylaşayım.

2,5 su bardağı İrmik     
1 su bardağı Yoğurt     
1 su bardağı Toz şeker     
½ su bardağı Un     
1 çay kaşığı Karbonat   
2 damla Limon Suyu
Üzeri için
Tuzsuz Yer Fıstığı
Şerbeti İçin
3 su bardağı Su     
3 su bardağı Toz şeker     
1 çorba kaşığı Limon Suyu

Hamur malzemesi çırpılıp yağlanmış tepsiye dökülür. Üzeri spatula ,ile düzeltilerek yarım fıstıklar dizilir. 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.
Tatlı pişerken şerbet için şeker ve su kaynatılır. Limon suyu eklenerek ateşten alınır.
Tatlı fırından çıkınca dilimlenir ve şerbeti dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirilir. 

Afiyet olsun, tatlı bir yıl diliyorum herkese..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...