26 Eylül 2019 Perşembe

Tahinli Çörek



Çok tarif denedim, bu kışı bu işe ayırdım denebilir. İşte bu, tam pastanelerde satılanlardan..Bekledikçe güzelleşiyor, daha kolay kesilip, daha tel tel ayrılıyor ısırırken..Misafir için yapacaklar, bir gün önceden yapsınlar, tavsiye ederim.




Bu malzemelerle 4 koca çörek çıkıyor, yapınca belki kalanlarını da komşularınızla paylaşırsınız :)) İşte geliyor: 

6 su bardağı Un     
1 su bardağı Süt     
1 çay bardağı Ilık Su     
1 çay bardağı Sıvı yağ     
50 gr.Oda Sıcaklığında Margarin     
1 Yumurta     
1 pk.Instant Maya      
3 çorba kaşığı Toz şeker     
1 tatlı kaşığı Tuz
İçi İçin: 
1 su bardağı Tahin     
1,5 su bardağı Toz şeker
Üzeri İçin: 
1 Yumurta Sarısı     
1 tatlı kaşığı Yoğurt     
1 çay kaşığı Toz şeker     
Susam



Önce bir kapta maya suyla eritilir. Süt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve şeker eklenip karıştırılır. Margarin   küp küp kesilerek ilave edilir. Un eklenip, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar gerekirse biraz daha un eklenerek yoğurulur. Üzeri kapatılarak oda sıcaklığında 45 dak. bekletilir. Süre sonunda hamur 4 parçaya ayrılır. İçi için bir kapta tahinle şeker karıştırılır. Her hamur parçası unlanmış tezgahta incecik açılır ve üzerlerine tahinli karışım sürülerek rulo yapılır. Her rulo kendi etrafında sarılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Oda ısısında 25 dak. daha bekletilir. Üzeri için bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve şeker çırpılır. Çöreklerin üzerine sürülür ve susam serpilir. Çörekler 180 C fırında 30 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. patiserilerde satılanlardan severim bunu arada dedem alır, tabii benim bu tarifi hayata geçirmem imkansıza yakın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, hepimizin hayatında bir anısı vardır bu lezzetin, hazırı da, evdeki de, hepsi güzel..Önemli olan hafızadaki tadı:))

      Sil
  2. Günaydın Burcu hanım, siz de yapabilirsiniz eminim :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...