Bugünkü tarifimiz Justine..Daha doğrusu Foodie’nin
Justine pastasının pratik hali..Tembel Justine belki de :)) Keki hazır çünkü, siz sıkça kullandığınız favori bir pandispanya tarifiniz ile de yapabilirsiniz tabii..Sade herhangi bir kek yeterli bence..Ama kayısı ile
bademin bu mükemmel uyumu, üzerine bir de beyaz çikolata eklenince..Anlatılmaz,
soluksuz yutulur..Galiba benim için biraz da Dedeme giderken Cihangir’deki
pastaneden aldığımız damalı pastanın o minik karelerini birleştiren kayısı
reçeline, kekin üstündeki kavurulmuş bademlerin tadı karışırken damağımda kalan
o tat, koku ve çocukluğum..İşte karşınızda..
1 pk.Hazır Sade Pasta Tabanı
İçi:
125
gr.Kuru Kayısı
1,5 çay bardağı
Su
1 çay bardağı Toz Şeker
Kreması:
1 kutu
Krema
200 gr. Beyaz Çikolata
Üzeri: 1 tatlı kaşığı Margarin
50 gr.File Badem
Bir gece önce beyaz çikolatalı
kremayı hazırlamak için bir sos tenceresinde krema ısıtılır, ateşten alınıp
içine küçük parçalara kırılmış beyaz çikolata eklenip karıştırılarak
buzdolabına kaldırılır. Kayısılar da yıkanıp, bir kasede suyla bir gece
bekletilir.
Ertesi gün önce kayısılar
içinde bekledikleri suyla, şeker de ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir
ve blendır’dan geçirilir. Soğumaya bırakılır. Bir tavada margarin eritilip,
file bademler arada hafifçe ters yüz edilerek kavurulur ve soğumaya bırakılır.
Afiyet Olsun..Çocukluğunuzun tatları damağınızdan hiç kaybolmasın..
Ne kadsr tembel oldum brn öi desem yoksa hepsini yeme korkusuyla pastalardan uzaklaştım mı desem...Ama bu çok nefis görünüyor. Galiba pasta zamanım gelmiş benim.
YanıtlaSilçok ara vermeye gelmiyor, ters tepiyor sonra, başından kalkamıyor insan, aman dikkat :))
YanıtlaSilne güzel gözüküyor :)
YanıtlaSil