20 Nisan 2017 Perşembe
Seri Üretim
Bu seferki poğaçaların hepsi aynı büyüklükte, kenarları aynı kapanmış, pek bir fabrikasyon yani..Benden beklenmeyecek kadar standart..Şu yeni poğaça kalıplarından aldım, gerçekten çok kolaylaştırıyor işi, çok da düzgün bir görüntü sağlıyor, bayıldım..İnsan hamur bitmesin istiyor, hep devam edesi geliyor, bir tür seri üretim hali yani..
Peynirli poğaça bu..İçindeki peynire eklenen yumurta akı, o peynirli için yayılmasını, akıp gidivermesini engellediğinden kalın dolgulu bir poğaça olmasını sağlıyor, zaten herkes biliyordur ama, ben bunu her seferinde yapıyorum, sonucuna her seferinde bayılıyorum..O zaman tarif gelsin, afiyet olsun..
125 gr. Margarin
1 su bardağı Yoğurt
1 kahve fincanı Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı Tuz
3 su bardağı Un
1 pk.Kabartma Tozu
1 su bardağı Beyaz Peynir Rendesi
½ demet Maydanoz
1 Yumurta
Susam
Bir kapta oda sıcaklığında margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz, un ve kabartma tozu yoğurulur. Başka bir kasede peynir, kıyılmış maydanoz ve 1 yumurtanın akı ile karıştırılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak elle açılıp, içlerine peynirli malzeme konularak kapatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. 175 C fırında 30 dak. pişirilir.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerıne saglık nefıs gorunuyor keske bırde glutensız olabılsee
YanıtlaSilAh, evet, nohut unuyla da denemeli aslında değil mi? Veya patatesle..
Silpoğaça yapmayı beceremeyenlerdenim. sen ise seri üretime geçmişsin. ohhh afiyet olsun.
YanıtlaSilaa, asla inanmaamm. O güzel, çeşit çeşit reçelleri kıvamında, renginde yap, bir kuru poğaçayı becereme..Canın istememiştir senin canııın..Dünyada inanmam..Benim marifetli arkadaşım..
Sil