12 Ocak 2017 Perşembe
Şu Ekşi Maya Dedikleri
Evet, sonunda ekşi mayanın da hazırı çıkmış..Bakmak, büyütmek, beslemek yok.."öyle de ekşi maya olur muymuş?", "aynı tadı verir miymiş?" demeyin, güzel bir lezzet veriyor..Çakması oluyor belki ama, denemeye, tatmaya, bu lezzeti evde pişirdiğiniz ekmeklere de vermeye değer..İşte tarif, işte püf noktaları..Kolay gelsin..
250 gr.Tam Buğday Unu
250 gr. Buğday Unu
300 ml.Ilık Su
3 çorba kaşığı Zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı Tuz
2 tatlı kaşığı Toz Şeker
35 gr. Hazır Ekşi Maya
Tüm malzeme yoğurulur. Oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 2,5 saat bekletilir. Hamura ekmek şekli verilerek üzeri bıçakla çizilir. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilerek tekrar oda sıcaklığında 30 dak. Daha bekletilir. 180 C fırında 40 dak. Pişirilir. Fırından çıktıktan sonra 10 dak. bekletilir. Üzerine biraz un serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Afiyet olsun Elifcim, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilteşekkürler..
Sil