Yine yılbaşından kalma bir tarif, bu sefer içinde fındık kreması var. Fındık kreması ne mi? Hani şu "...ella" diye adları olanlardan, kahverengi (gerçi artık beyazı da var), sabah kahvaltılarında yenilenlerden...
Ağızda dağılan bir kurabiye bu, ilk piştiğinde yumuşak, soğudukça kıtırdak, deneyin, seveceksiniz:
125 gr.Margarin
1 çay bardağı Sıvı yağ
2 çorba kaşığı Fındık Kreması
1 çorba kaşığı Nişasta
1 paket Kabartma Tozu
2,5 su bardağı Un
Tüm malzeme yoğurulur. Hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Toz şekere bulanıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 C fırında 15 dak. pişirilir.
Afiyet Olsun, hafta sonunuz tatlı geçsin..
kurabıyenın her turlusune bayılıyorum..bu da cok iştah acıcı gorunuyorr:)))
YanıtlaSil