31 Aralık 2013 Salı

Bu Gelen Yeni Yıl


Bu gelen yeni yıl, hepinize sağlık getirsin, mutluluk getirsin, huzur getirsin...Özlemler, sıkıntılar, kara kara düşünceler bu yılda kalsın, kahkahalarımız temizlesin geçmiş yılın bütün kötü anılarını...

Mutlu yıllar

30 Aralık 2013 Pazartesi

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye


Sıkı çalıştım bugün..Yarın, yeni hayatımıza başladığımızdan bu yana her yılın son günü yaptığımız gibi gezerek geçecek. Alışveriş, kalabalık dükkanlar, yılı tatlı talı kapatmak için güzel bir kahve ve pasta keyfi, yapay karın ve kar manzarasının keyfini çıkartma...Bağdat caddesi ile dolu dolu bir gün.. Bu yüzden yemekleri, mezeleri ve tatlıları hallettim bütün gün...Geriye sadece pilav, bir kaç salata ve yemek masasını kurmak kaldı...

Yılın bu yoğun gününü, güzel  bir tuzlu kurabiye ile noktaladım..Milföy hamurundan yapılmış gibi kat kat bu minik lezzetler, yanında dip soslar ile de gayet güzel gider..Yılbaşı akşamına da menünüze ekleyebilirsiniz.

4 su bardağı Un     
300 gr.Margarin     
1 çorba kaşığı Tuz     
1 pk. Kabartma Tozu     
3 Yumurta     
Haşhaş

Küp küp kesilmiş margarin, un, tuz, kabartma tozu ve 2 yumurta yoğurulur. Oklavayla açılarak üzerine çırpılmış yumurta sürülüp haşhaş serpilerek kurabiye kalıpları ile kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.

Afiyet Olsun.



27 Aralık 2013 Cuma

Damla Çikolatalı Cupcake


Kar yok bu aralar İstanbul'da ama, bu karlı bir öğleden sonra geçirmemize engel değil tabii..Kız kıza bir öğleden sonra kahvesi için hazırlıklarım tamam...Başrolde "cupcake"ler var yine..Kendinden nemli, insanın boğazından aşağı kayıp gidiyorlar..Kurabiye evi yaparken artan hamurdan incecik keserek pişirdiğim çam ağacı kurabiyelerim biraz pudra şekeri-yumurta akı karışımına batırıp kar görüntüsü verdim, sonra hoop keklerin üstüne, keklerimi güzelleştirmeye...

2 Yumurta
1,5 su bardağı Toz şeker     
1 çay bardağı Süt     
1 çay bardağı Yoğurt     
1 çay bardağı Sıvı yağ     
2/3 çay bardağı Eritilmiş Margarin     
4 çorba kaşığı Kakao     
2 su bardağı Un     
1 pk.Kabartma Tozu     
1 çay kaşığı Karbonat     
1 pk.Vanilya     
100 gr.Damla Çikolata         
Üzeri : 1 pk.Krem Şanti            
1 çay bardağı Süt


Damla çikolata dışında tüm malzeme bir kapta çırpılır. Son olarak çikolata eklenip karıştırılır ve kek kağıtlarına paylaştırılır. 175 C fırında 25 dak. Pişirilir. Krem şanti sütle çırpılır. Soğuyan keklerin üzerine sıkma torbası ile sıkılır. Keklerin üzerleri küçük ve ince kakaolu kurabiyelerle süslenir. 

Afiyet Olsun..

Bu arada aklınızda olsun, gözünüz çok kaşınıyorsa benim gibi, ihmal etmeden bir doktora görünün. Ne zamandır kaşınan gözlerim için "göz kuruluğudur" dedim, "bilgisayar başında, okurken, işlerken çok yordum" dedim, "polen alerjisidir" dedim, hiçbiri değilmiş. Blefarit diye bir şey çıktı, yani havalı ismi bu, basitçe kirpik diplerimde kepeklenme var. Şimdi her akşam o kısımları yıkıyorum, parlatıyorum, bir bakım, bir ilgi, bir alaka, anlatmak mümkün değil :)) E 2013, bana yapmadığın bir bu kalmıştı, sen ne zaman gidicen yaa? 


26 Aralık 2013 Perşembe

Laylet Eid


Bu yıl ben de kurabiye ev yaptım..Hansel ve Gretel'in evi gibi oldu aslında, insanın parça parça koparıp yiyesi geliyor hemen..


Kartondan kestiğim kare ve üçgenler yardımıyla kesip pişirdiğim zencefilli, tarçınlı, kakuleli, karanfilli, kişnişli yani tam "baharat bombası" kurabiyelerimi yumurta akı ve pudra şekeri karışımı "çimento"mla birleştirdim.Artanını da şöyle üstüne başına, yanına yöresine gezdiriverdim, "çok kar yağmış" misali...Malum, bu aralar güneşli giden bu havalarda, ancak evde pudra şekerleri ile gideriyoruz "yeni yıl karı" hasretimizi.. 


Üzerine de çikolatalar, şekerlemeler...Kenarlarına da aynı hamurdan çam ağacı şeklinde pişirdiğim kurabiyecikler..



Dedim ya, artan hamurdan da çook kurabiyecik çıktı...

Şimdi ağacımızın yanan ışıkları altında kurabiye evimizi seyrederken, Fairouz'dan nefis bir "Jingle Bells" yorumu dinliyoruz "Laylet Eid"..Mutlaka dinleyin, müziğin ne evrensel bir şey olduğunu bir kez daha anlayacaksınız..Müziğin, mutluluğun ve yeni umutların...


25 Aralık 2013 Çarşamba

Zeytinli ve Fındıklı Mısır Ekmeği


Bu seferki tarif, Ayşe Tüter'den..Adı ekmek, ama bayağı da tuzlu kek niyetine yenilir..Pratik, ama farklı ve lezzetli.. 

1 su bardağı Yoğurt
2 Yumurta
1 çay bardağı Eritilmiş Margarin
1 çay bardağı İri Kıyılmış Fındık
1 pk.Kabartma Tozu
1 çorba kaşığı Sirke
2 su bardağı Un
2 su bardağı Mısır Unu
1 su bardağı Siyah Zeytin

Zetytinlerin çekirdekleri çıkarılır. Tüm malzeme ve 1/2 çay bardağı fındık karıştırılıp, yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökülür. Üzerine ılık su sürülüp, kalan fındık serpilir. 200 C fırında 30 dak. pişirilir. 

Afiyet Olsun.


Ve bir hediye önerisi..Minikler için..Artık her gün oyuncak alınan, her gün kalem silgi alınan, her hafta yeni elbiseler alınan bir nesil yarattık hep birlikte..Artık her şey, dünyevi her haz, bir kaç dakika sürüyor çocukların çoğu için...Sanıyorum bu ortamda en değişik şey, onlara, büyüklere gelen yılbaşı sepetleri gibi bir sepet hazırlamak ve içini zevklerine uygun şeker-çikolata-sakızlarla doldurmak..."Bir sepet dolusu" lezzet, hazine sandığı bulmuş gibi hissettirecek onlara...Tabii hepsini aynı anda yemesinler diye kontrolü elden bırakmadan :))


24 Aralık 2013 Salı

Bir Çorap da Kendime


Üşüttüm, yok yok o anlamda değil, soğuk algınlığı şeklinde... Terlemek güzel şey, "geceleyin ateşler içinde uyanarak ağzını dayayıp musluğa" güzel şey, her bir eklemimi tek tek hissedebiliyorum, demek ki yaşıyorum hala, çok şükür :))

Ama boş durmuyorum, "durmak yok, bırakmak yok" değil mi? Çalışıyorum...Hamaratlıktan değil bu sefer, kıskançlıktan...Kıskandım vallahi..Kendime de bir çorap yapmak istedim...İçinden çıkan ayıcığıyla minik bir çorap teki işte...


Yine çift taraflı tela ile keçeye yapıştırdım, bir de kurdele ekledim ağaca asabilmek için...


Ve harika bir deneme..Biliyorsunuz, Salep diye dolaşıyordum ortalarda, ee, salebi iç iç, nereye kadar, biraz da yemek lazım dedim ve Sevgili Öznur o günlerde imdadıma yetişti..Kokusuyla güzel, tadıyla ayrı güzel tarifini siz de denemek isterseniz işte Lezzet Senfonisi..


23 Aralık 2013 Pazartesi

Güzel Bir Hafta Dileklerimle


Tatlısıyla, tuzlusuyla.... 


Tam da ağız tadınıza uygun, şans dolu bir hafta diliyorum tüm dostlara...


22 Aralık 2013 Pazar

Bloggerların Yılbaşı Alışveriş Önerileri

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerine mutlaka göz atın derim!



Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.

Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!



Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?

Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!



Şimdiki önerim ise özellikle ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!

Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil.

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Aralık 2013 Cuma

Yılın En Güzel Günleri




Yılın en güzel günlerindeyiz..Umutlanmak için... 


Neşelenmek için en güzel günler...


Bu hafta sonu, yapın bir kavanoz kurabiye,şöye anne kurabiyelerinden, bol cevizli ve üzümlü, eciş bücüş, ama anne elinin lezzeti sinmiş olanlardan ve keyfini çıkarın...2013'ün son günlerini, hayatta yaşanacak başka bir gün olmayacakmışçasına, şükran ve mutlulukla geçirin..Herkese mutlu hafta sonları...




19 Aralık 2013 Perşembe

Zencefilli Kalp Kurabiyeler


Biliyorum, çooook zencefilli kurabiye tarifi var. Hele de yılın bu zamanlarında...İnsan hangi kurabiyeyi yapacağını şaşırıyor, ben bu sefer, her mevsime uygun bir tarif paylaşacağım. Hem alışık olmayanlar için de uygun, az zencefilli, hem de oldukça yağsız bir kurabiye..Eskilerin deyimiyle "midevi", benim deyimimle "pofuduk" :))

3 su bardağı Un     
2 Yumurta     
1 çorba kaşığı margarin     
1 pk.Kabartma Tozu     
1,5 su bardağı Pudra Şekeri     
1 tatlı kaşığı Zencefil

Tüm malzeme yoğurulur. Kurabiye kalıpları ile kesilerek 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

18 Aralık 2013 Çarşamba

Üzümlü Paskalya Çöreği


Seviyorum bu hafif tatlı çöreği..Üzümlü, üzümsüz, ama ille de mahlepli..Daha önce de paylaştım bir tarif, ama kesmedi beni, devam çöreklere...

Ne zaman tatlıyı çok kaçırdığımızı düşünsem, paskalya çöreklerine doğru kayıyor elim, kolum, bilmem işe yarıyor mu? Olsuuun, seviyorum işte..

7 su bardağı Un              
10 gr.Maya   
1,5 su bardağı Süt   
1,5 su bardağı Pudra Şekeri  
1 çay kaşığı Mahlep       
1 pk.Vanilya  
1 çay kaşığı Tuz     
100 gr.Margarin  
1 çay bardağı kuru üzüm  
2 Yumurta                      
File Fındık                                
           
Maya ve ılık süt bir kapta eritilir. Un, pudra şekeri, mahlep, vanilya, tuz, erimiş yağ, 1 yumurta ve maya yoğurulur. Üzeri örtülerek oda sıcaklığında 2 saat bekletilir. İçine kuru üzüm eklenerek yoğurulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılarak 3 silindir yapılır. Silindirler saç örgüsü şeklinde birbirine dolanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınarak üzerine 1 yumurtanın sarısı sürülür. Fındık içi serpilir. 175 C fırında 45 dak.pişirilir.  

Afiyet Olsun.

17 Aralık 2013 Salı

Noel Baba'nın Geyikleri


Yok, yok, yapmayacağım, başka yılbaşı süsüne yerim yok dedikçe, karşıma çıkıyorlar, duramıyorum işte..Şimdi de bu geyiklere vuruldum..



Kendinden desenli etamin üzerinde güzel de durdu..Bunu bir kartona germe işleri de Levent'in her zamanki gibi..Temiz işçilik, ellerine sağlık...


Ho ho hoooo...Hoş geldin Noel Baba...

16 Aralık 2013 Pazartesi

Dingin


Nihayet ben de süsledim evi..Bu yılın teması biraz daha sakin, huzurlu ve dingin..."Az çoktur" prensibini benimsedik bu yıl...Evimizin en güzel süsü gülümseyen yüzlerimiz olsun istedim..Bizim iskandinav cüceler Eli ile Leli o yüzden bu yıl baş köşedeler...



İstanbul'un ortasındayız ama, her şey tamam olduğunda şöyle bir baktım da, sanki karlı bir yerlerdeymişiz gibi geldi bana..Evdeki aydınlığı kaybetmeden sarı bir sıcaklık sağlamak zor oldu ama, değdi sanki..Süslü ve içinde yaşanan bir ev..



Bu fotoğrafları çektikçe çekesi geliyor insanın, birileri "dur" demeli bana...


Ve mumluğumun içine yerleştirdiğim kuşumun yuvasını da süsledikten sonra, tamamdır işte...Biz hazırız...Eminem'den gelsin hepinize "Jingle Bells"...Bulup dinleyin, tavsiye ederim..


13 Aralık 2013 Cuma

Geride Bıraktıklarımız


Şunun şurasında 2 hafta kaldı yılı kapatmaya..Pek adetim olmasa da bu sene bir "muhasebe" merakı sardı beni, açtım "defter-i kebir"i, geriye bakmak istedim, deftere notlar düşmek, eksiyi, artıyı çıkarmak ortaya..

Geride bıraktıklarımız derken, hüzünlü şeyler değil aslında..Bir yanı ile hastalıklarla uğraştık ama, bir yanı ile de pek çok olumsuzluğu bu yılda bıraktık, gidiyoruz...Yani dolu tarafından bakacağım bu yılda bıraktıklarıma ben, keşke her bırakılan böyle şeyler olsa...

Ciğerlerdeki suyu bıraktık mesela, bacaklardaki ödemi, retinanın kalınlaşmış bir kısmını bıraktık, kalbin büyüyen tarafını...Şeker ilaçlarının büyük bir kısmını öbür yıla taşımama kararı aldık, biraz da kolesterol ilaçlarından bir kısmı...Titreyen bir çift eli yanımızda götürmüyoruz artık,uykusuz gecelerle bu yıl vedalaştık..Parmağımızdaki dikişler de şuralarda bir köşeye terk ederek gittiklerimizden...Hepsini burada bırakıp, bir sonraki yıla doğru yola çıktık işte...İstemediğimiz yüklerden kurtulmak hafifletti bizi, kanatlandırdı...

Kazandıklarımız, kendine güven oldu, cesaret oldu, hiç bilmediğimiz doktor-hastane-tedavi labirentlerinde kaybolmamayı öğrendik, insan denen makinanın dengeleri ile büyülendik, okuyunca anlamanın, destek olup güç verince ayağa kaldırmanın sevincini gördük...Ama bunları bu yılda bırakmaya hiç niyetim yok,i yanıma alıyorum işte giderken..Biliyorum ki, yaşadığımız müddetçe, bu uzun yolculuk boyunca yolda hep lazım olacak bunlar. Yük değil, kanat olacak bize, kanatları çırpacak güç olacak...

Başka...Göz yaşları olmadı mı, kahkahalar olmadı mı, heyecanlar sarmadı mı bizi, karamsarlıklar sarmalamadı mı bazen? Evet, oldu, ama hepsi sonunda "yaşıyoruz çok şükür" dedirtti...Kısacası borç yok, alacak yok, bilanço tuttu yine, çok şükür...


12 Aralık 2013 Perşembe

Yeni Yıl Hediyeleri


Yeni yıl, hediye demektir..İlle birilerinin alması gerekmez, ben kendime alırım, eve alırım, evdeki her şeyi hediye paketine de dönüştürebilirim mesela..

Kahveyi de severim, hele aromalı olanların müptelasıydım bir aralar..Irish cream mi dersiniz, bailey's eklenmişini mi, kahlua dopinglisini mi? Hele fındık kokulular...

İşte bu az yağlı, kahve ve fındık aromalarının karışımı ile baş döndüren minik keklerimi de bu duygularla böyle pişirdim. Her biri minik birer hediye paketi gibi taştılar yılbaşı çorabından...

Aşağıda göreceğiniz gibi, tarif çok basit..Bütün havası minik kalıplarında ve üzerine serpilen pudra şekerinde..Unutmadan, pudra şekerini serptikten sonra yüksek kısımları nemli bir yumurta fırçası ile süpürmeyi unutmayın, detayları daha belirgin hale getiriyor..

4 Yumurta     
2 su bardağı Toz şeker     
225 gr. Eritilmiş Margarin     
2 su bardağı Un     
1 pk.Vanilya     
1 pk.Kabartma Tozu     
3 çorba kaşığı Kakao     
1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi     
1 su bardağı Dövülmüş Fındık

Tüm malzeme çırpılır, küçük kek kalıplarına doldurularak 175 C fırında 30 dak. Pişirilir. Üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun..



11 Aralık 2013 Çarşamba

Şapkalı Kedi


Bu yıl bitmeden, bir de kedimiz oluverdi işte..Tabakları kurulayacakmış, yok yok, kıyamam ben ona, sadece toz alsın...


İkea'nın bu kurulama bezlerini severim, geçenlerdeki gidişimde aldım yine epeyce..Aralarından bir şanslıya da kedi kondu işte, yeni yıl bezi oluverdi..


Tepesine de minik bir kırmızı fiyonk kondurmadan olur mu hiç?



Hoş geldin kediciğim...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...