31 Mayıs 2013 Cuma

Kaşar Peynirli Çörek


Piknik mevsimi gelmişken, tam da pikniklik, kıtırık çörekler bunlar...

5 su bardağı Un   
125 gr.Margarin   
1 çay bardağı Su   
100 gr.Kaşar Peyniri   
3 Yumurta
½ çay kaşığı Pudra Şekeri                
1 tatlı kaşığı Tuz   
10 gr.Maya                 
Susam

Maya ılık suda eritilir. İçine un, erimiş margarin, 2 yumurta, tuz ve şeker eklenir. Hamur yapılarak oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Hamur açılıp, çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Ortalarına rendelenmiş kaşar peyniri konarak diğer bir yuvarlakla kapatılır. Yağlanmış bir tepsiye dizilip 30 dak. bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. 200 C fırında 15 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun. Ben biraz dinlenip geliyorum, bekleyin beni...



30 Mayıs 2013 Perşembe

Evler evler evler


Kutumuzun amacı faturaları saklamak, hani elektrik, su, doğalgaz falan filan...Ama her işe yarar aslında değil mi? Şekli çok hoşuma gitti.."Lokumluk" diye satılıyor bu mdf kutu..


P5223970

Pötikareli kısımlar peçete dekupajı, evler hamur kabartma, dekupaj kağıdı ile...

P5223971

Çeşit çeşit bu evleri, dükkanları kabartıp yan yana yapıştırmak, lego ile şehirler kurmak gibi, çok zevkli..

P5223969

Kapağındaki kulpunu da kırmızı-beyaz kareli kurdele ile süsledim. Kenarlarını köşelerini de biraz kaşmir rengiyle kirlettim.

P5223972

Hediyemi yeni sahibi beğendi, siz nasıl buldunuz?


29 Mayıs 2013 Çarşamba

Muzlu Pudingli Tart


Yılın son muzlarıyla bir tart, benim gibi henüz kiraza, kayısıya geçiş yapamayanlar için gelsin ve bu tartın üstüne tez yaz meyvelerine geçilsin...

2 su bardağı Un     
3 çorba kaşığı Toz şeker     
125 gr.Margarin     
1 Yumurta     
1 pk.Vanilya
1 çay kaşığı Kabartma Tozu                            
 Tuz                         
1 pk.Muzlu Puding
3 su bardağı +1 kahve fincanı Süt                    
½  pk.Krem Şanti     
1 kahve fincanı Pudra Şekeri
Muz


Muzlu puding 3 su bardağı sütle pişirilir. Başka bir kapta 1 kahve fincanı süt krem şanti ve pudra şekeri ile 5 dak. çırpılır. İçine doğranmış muz eklenerek soğumaya bırakılır. Bir kapta küçük küçük kesilmiş margarine, toz şeker, vanilya, kabartma tozu, yumurta, tuz ve un eklenerek yoğurulur. Buzdolabında 20 dak.bekletilir. Hamur merdane ile ½ cm. inceliğinde açılır. Yağlanmış bir tart kalıbının dibine yayılır. Dibi çatalla birkaç yerinden delinir. Üzerine alüminyum folyo serilerek 2 avuç bakliyat serpilir. 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. Folyo üzerinden alınıp soğumaya bırakılır. Puding tartın içine dökülerek buzdolabında 20 dak. bekletilir. Pudingin üzeri krem şanti ve pasta şekerleri ile süslenerek buzdolabında 30 dak. Daha bekletildikten sonra servis yapılır.  

Afiyet Olsun. 

Size bugün bir ada fotoğrafı ile veda edeyim. Daha yaz yüzünü gösterir göstermez turistlerle dolup taşmaya başlayan prens adalarımıza bu yaz hafta içi bile gidemeyeceğiz görünen o ki...O kadar kalabalık, uğultulu, sonbahardaki o bakir halinden o kadar farklı ki...Sonbahara kadar kendinize ve kedilerinize iyi bakın adalar, herkes evine dönsün, ben geleceğim yine atlarınızı sevmeye, faytonlarınızın peşinde sokaklarınızı arşınlamaya, bir çayınızı içmeye...          



28 Mayıs 2013 Salı

Duman Kedi


Bazen, hiç sebep yokken, ihtiyaç hiiç yokken, sadece gözlerine vurulup, ya da başka bir detayına, elinizdeki heerrr işi bırakıp yeni bir şeye başlayıverdiğiniz olur mu sizinde? İşte Duman Kedi öyle çıkıp geliverdi bir gün hayatımıza..

Keten üzerine işlememe rağmen, gözlük veya telefon kılıfı için büyük, çanta için küçük oluncaa, yarısı önde, yarısı arkada küçük bir cüzdana dönüştürdüm çift taraflı tela ile beyaz keçenin üzerine yapıştırdıktan sonra...

P5253983

Kenarlarından da tığla ve gri orlonla şöyle bir geçiverdim.

P5253984

Bakışların çok tatlıydı Duman Kedi, ne yapayım, seni araya sıkıştırmadan duramadım işte...

P5253982

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Çiçek Çörekler


Ne tatlı, ne tuzlu..Aslında hem tatlı, hem tuzlu...Hangi niyetle yerseniz artık...Ama çok lezzetli..

3,5 su bardağı Un   

250 gr.Margarin            
1/2 pk.Kabartma Tozu  
1 tatlı kaşığı Çörek Otu                  
1 tatlı kaşığı Susam    
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Toz Şeker                                    
3 çorba kaşığı Süt

Tüm malzeme yoğurulur. Merdane ile açılarak, kurabiye kalıpları ile kesilir. Üzerlerine çatalla süslenir. 175 C fırında 20 dak.üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.       

Afiyet Olsun..Tadıyla, tuzuyla güzel bir haftanız olsun..

24 Mayıs 2013 Cuma

Bazen Zevkten Bazen İhtiyaçtan


Yani bize bahane çok. Ben de hepiniz gibi evde bir şey kırılsa da yenilesem, yeni bir ihtiyaç çıksa da gidersem diye hazır beklediğimden, hiç bir fırsatı kaçırmıyorum tabii..


Bu da en basitlerinden, en bilindiklerinden biri..Metal çay kutusundan vazo, fırçalık, kaşıklık, ıvır zıvırlık işte...Pek ihtimal vermiyorum ama henüz denemeyenler için kısa bir tarif de vereyim. Parlak yüzey astarı ile boyadığım teneke kutuyu önce yeşile boyadım, sonra üzerinde bazı yerlere mum sürdüm, sonra krem rengine boyadım, boyamın tam adı "yeni kemik", sonra iyice kuruyunca hafifçe su zımparası ile zımparaladım, mumlar çıktı, yeşiller alttan göründü. Üzerine peçeteden kestiğim yaprakları peçete tutkalı marifetiyle yapıştırdım. 

E, güzel oldu yahu... 


23 Mayıs 2013 Perşembe

Kepekli Peynirli Poğaça


Evet tamam, biraz tombiş olabiliriz ama, istersek verebiliriz o kiloları değil mi? Şimdi istemediğimiz içindir eğer yaz gelmesine rağmen daha incelmemişsek. Zaten çok zayıf olmak sağlıklı da değil. Bunlar hep modern dünyanın dayatmaları, herkes sıfır beden mi olacak? Zayıflama sektörünün zenginleri gündemden çıkarmak istemiyorlar ki bu konuları? Bir de tabii bu yaz çok güzel tunikler var her yerde, bol bol, uçuş uçuş, onların içlerini doldurmak lazım yani, para verip aldık bir dolap dolusu...İç sesim dış sesime karıştı, arkadaşların bakışları mağazalardaki tezgahtarların tebessümleri ile çarpıştı, dergi kapaklarında eli belinde bikinili hatunların ayva göbekleri dondurma reyonlarındaki yeni çeşitlerin yanında çok sönük kaldı...Ama bende taviz yok, ben böyle çok mutluyum...

Tamam tamam sağlığımız için verelim tabii bir kaç kilo...Ama çayın yanına bir şey olmadan olur mu? O zaman kepekli poğaça yapalım, hem çok sağlıklı, hem de çok lezzetli...Gerçi kepek dışında sağlıklı pek bir şey yok içinde ama, zamanla işte, azalta azalta, o da olacak:))

60 gr.Beyaz Peynir     
1 kahve fincanı Sıvı yağ     
1 kahve fincanı Süt     
1 kahve fincanı Su
2,5 tatlı kaşığı Toz şeker                                    
1 çay kaşığı Tuz      
 1/2 pk.Maya
3 Yumurta                                                            
60 gr.Margarin        
5 su bardağı Kepekli Un
Galeta Unu

Sıvı yağ, süt, su, şeker, tuz, maya, 2 yumurta, küp kesilmiş margarin, un ve peynirin yarısı rendelenerek eklenip, hepsi yoğurulur. Küçük bezeler koparılıp, içlerine kalan beyaz peynirden konup, yuvarlanarak kapatılır. Kalan 1 yumurta çırpılarak poğaçalar önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanarak tepsiye dizilir. 170 C fırında 35 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun..Size gülen en çok aynalardaki o kendini seven bakışlarınız olsun. 




22 Mayıs 2013 Çarşamba

Yeni Eskitmeler


Eski fotoğraflar deyince, hele de ailede onları bir köşeyi asıp, değerlendiren tek kişi olunca, yenileri ekleniyor günden güne, benim duvardaki koleksiyon genişledikçe genişliyor. E hepsini benzer renklerde boyayıp, eskitiyorum ya, ha bire eskitmelerime yenileri ekleniyor... 


Duvarımızın son hali buydu, yeni fotoğraflar da, eskitilmiş yeni çerçeveleri içinde buraya eklenecekler...


Bir çerçeveyi kaşmir rengi ile boyadım, aslında kahverengiydi..Kenarında da fotoğrafta gördüğünüz metal süsler vardı..İki kenarına ahşap motifler yapıştırdım, eskitme medyumu ile de şöyle bir süpürme yaptım ve son olarak da zımparaladım. İçindeki fotoğrafın tarihi 1941.


Bu kahverengi çerçevenin üzerine boyutlu boncuk boyanın simlisi ile desenler yaptım. Tüm çerçeveyi yine kaşmir rengiyle boyayıp zımparaladım. Boyanın altından kahverengilerle birlikte, simler de çıktı...


Bu plastik çerçeve, buzdolabı magneti olarak satılanlardan. Plastik olduğundan öncelikle parlak yüzey astarı sürdüm. Sonra kaşmir rengiyle boyadım. Kenarına dantel yapıştırıp, danteli de aynı renge boyadım. Sonra hem çerçeve, hem de dantelin üzerinden eskitme medyumu ile geçtim. Çerçevenin bazı yerlerine kahverengi boya ile hafifçe dokundum..Algı yanılması, kahverengiler alttan çıkmış gibi görünüyor ama, üstten dokunuşlar aslında...


Bu çerçevede, evdeki pek çok kahverengi boyadın çeşitli katmanlar kullandım. Biraz da mermer efektli boya sürdüm. Zımparalayınca bazı yerlerde o boyanın beyaz tanecikleri alttan çıktı ve hafif küflü bir hal aldı çerçeve... Hey Allahım, eskiden gördük mü temizlerdik bu küfleri, şimdi kendimiz küf yapıyoruz, ne günlere kaldık cık cık cııkkk :))


Bu çerçevede boyanın üzerine daha koyu bir tonda stencılla hafif desenler yapıp öyle zımparaladım, desenleri zamanla bozulmuş bir çerçeve oldu, eee, 1967'den kalma, eskiyecek artık o kadar :)) 

21 Mayıs 2013 Salı

Islak Kek


Genellikle kakaolu olan ıslak keklerin sade versiyonu..Özellikle minik kareler şeklinde kesince, bu dalmaçyalı görüntüsü çok hoş oluyor..Pratik yaz lezzetlerinden..

5 Yumurta     
1,5 su bardağı Toz şeker    
 2 su bardağı Un     
1 pk.Vanilya    
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu                    
500 gr.Süt              
1 Limon     
1 pk.Krem Şanti
50 gr.Bitter Çikolata                               
1 çorba kaşığı Krema 
4 çorba kaşığı Hindistan Cevizi 

Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. İçine un, vanilya, kabartma tozu, 1 kahve fincanı süt, limon kabuğu rendesi ve limonun suyu eklenip, karıştırılır. 180 C fırında 25 dak. pişirilir. 1 kahve fincanı sütle krem şanti hazırlanır. Kek fırından çıkınca üzerine kalan süt gezdirilir. Krem şanti sürülür. Üzerine Hindistan cevizi serpilir. Çikolata krema ile birlikte benmari usulü eritilip, kekin üzerine gezdirilir.

Afiyet Olsun. Yapın, yiyin, gülün. Ama yapamayacak kadar muzdaripseniz bahar yorgunluğundan, yukarıdaki siyah-beyaz yerine, aşağıdaki uykucu gibi serilin gölgelere, azıcık tembellik edin, amaannn, bir daha mı gelicez dünyayaa....:))



20 Mayıs 2013 Pazartesi

Maviş telefon Kılıfım


Telefonun kendi kılıfı, durmadan telefonun sesini kıstıkça, ben de tüm arayanlara "duymamışım, kusura bakmayın, telefonun sesi kısık kalmış" diye utanarak diller döktükçe, sonunda bir operasyon yapmaya karar verdim ve sonunda KKKY yani "kendi kılıfını kendi yapanlar" kervanına ben de katıldım.. 


Motif "Selanik", bu iple ördüm işte, onun için böyle hasır gibi görünüyor. Makrema ipi diye satılıyordu tuhafiyede, bir iş için aldım, uzuun zamandır hep en beklenmedik anlarda imdadıma yetişiyor bu ip, nelerde nelerde yaradı işime...


En üste de kurdeleden bir gül kondurmasam olmazdı tabii, onu da ihmal etmedim. Artık sesimiz gür, gönlümüz hür, tüm dost ve akrabalara duyurulur:)

17 Mayıs 2013 Cuma

Limon Kremalı Kurabiye


Tam bir hafta sonu sürprizi...Un kurabiyesi kıvamında güzel bir kurabiye, aralarında limon kreması ile sandviç olmuş..Limon kreması da bonusu..Artanını hafta sonu sabah kahvaltısında ikram edebilirsiniz...Ama başına bir hal gelirse acımayacağınız bir kapta yapın ikramınızı, krema ile birlikte yiyebilirler, o kadar söylüyorum... 

250 gr.Margarin     
1 pk.Vanilya          
80 gr.Pudra Şekeri     
2 su bardağı Un    
 75 gr.Mısır Nişastası
Limonlu Krema: 
4 Limon     
2 Yumurta    
1 su bardağı Toz şeker     
1 pk.Vanilya     
1 çorba kaşığı Mısır Nişastası     
125 gr.Margarin  



Limonlu krema için bir tencerede limonların rendelenmiş kabukları, suları, yumurtalar, vanilya ve şeker sürekli karıştırılarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Yağ eklenip ateşten alınır. 3 dakika çırpılıp, soğumaya bırakılır.



Bir kapta yağ, vanilya, şeker, un ve nişasta yoğurulup, hamurdan toplar yapılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen topların üzerine una batırılmış çatalla bastırılarak şekil verilir. 160 C fırında 25 dak. Pişirilir. Soğuyunca aralarına limonlu krema sürülerek ikişer ikişer yapıştırılır.

Afiyet Olsun. Herkese bol güneşli ve neşeli bir hafta sonu diliyorum.





16 Mayıs 2013 Perşembe

Romantik Mendil Kutusu


Salonda, acil durumlar için kullanılmak üzere bulundurmak üzere bir mendil kutusu boyadım. İnsanın canı bir şeyler boyamak isteyince ne ihtiyaçlar çıkıyor ortaya değil mi? :)) 

P5013889

Zemini önce yeşille boyadım, sonra da Taffy, sarı ile krem arası bir ton..

P5013892

Kapak kısmındaki pembe puantiyeler ponpon fırça sapı ile, mendilliğin kenarında bir sıra da pembe çizgi var..Tüm boyamalar bittikten sonra eskittiğimde alttan çıkan yeşiller çok hoşuma gitti..

P5013890

Kendimi alamadım, dekupaj kağıdından kesip yapıştırdığım pembe güller kesmedi beni, köşelere de kurdeleden minik pembe fiyonklar yapıştırdım.. Tabii mendilin çıktığı ortadaki deliğin iki yanına da..

Dilerim gülmekten yaşaran gözlerimizi silmek üzere kullanırız bu romantik mendilliğimizi, heep ama heeppp...

P5013891

15 Mayıs 2013 Çarşamba

İmza: Karın Lansmanında Kimler Vardı Kimler?


Biz vardık, ben ve benim gibi kitapta mektubu olanlar, bazılarının da eşleri...

Sonra ünlüler vardı, kitapta mektubu olanlar, olmayıp projeye destek verenler...Bu sabah Fox TV'de haberi yayınlandı, Tıklayın, görün..

Çok değerli insanlarla tanıştık, çok değerli insanlarla merhabalaştık, sürpriz isimler de vardı. Betûl Mardin de (Betül değil, aman diyeyim...) aramıza katılmıştı ve dimdik ayaktaydı her zamanki gibi, bizim kuşağın kadınlarının idollerinden..

Bir de Ersan Erdura vardı, eşi ve kızıyla birlikte katılmıştı. Okudunuz değil mi, kitapta yer alan eşinin mektubu ne kadar hoş, ne kadar duygusal? Kendisi de ne kadar beyefendi, ne kadar samimi ve özel..O da bizim kuşağın ilk aşklarındandır değil mi? O yakışıklılık yıllarla demlenmiş, pırıl pırıl bir kalp ve adamlık da eklenince üzerine, "sanatçı" sözünün canlı tanımı olmuş, yürüyor, dolaşıyor, konuşuyordu aramızda, Allah uzuuun ömürler ve daha çoook konserler, albümler versin..


Gözlüklü olan yakışıklı benimkisi, Ersan Erdura'yı söylememe gerek yok, o yıllardan beri hiiiç değişmemiş ki...

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Elmalı Tartöletler


Meyvalı, hafif tatlılardan hoşlananlar için..Ne hamurunda bir fark var, ne de içindeki elmalı elmalı karışımın öyle bir karmaşıklığı...Ama sunum, bazen her şeyi değiştiriverir ya, işte bu da öyle...

Hamuru: 
150 gr.Margarin     
1 kahve fincanı Toz şeker     
2 su bardağı Un     
1 Yumurta     
Tuz
İçi: 
3 Elma     
3 çorba kaşığı Toz şeker     
2 çorba kaşığı Su     
2 Karanfil     
1 tatlı kaşığı Tarçın
Süsleme:
Krem Şanti     
Hazır Çikolatalı Glazür

Elmalar soyulup incecik doğranır. Su, şeker, tarçın ve karanfille yumuşayana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Küp küp kesilmiş yağ, şeker, un, yumurta ve bir tutam tuz yoğurulur. Unlanmış tezgahta merdane ile açılarak bir su bardağı ile kesilen daireler yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirilir. Tartların dibinde çatalla delikler açılıp, tartların ortalarına birer parça yağlı kağıt ve ağırlık yapması için 4-5 bakliyat doldurulur. 180 C fırında 20 dakika pişirilir.
Tartların içine elmalı karışım doldurulup, 30 dakika soğumaya bırakılır. Her bir tartın üzerine krema sıkma torbası ile krem şanti sıkılır ve glazürle üzerine dekor yapılır. 



Afiyet olsun, yeni haftanız böyle tatlı ve hafif geçsin..


10 Mayıs 2013 Cuma

Yamalı Bohçam, Vintage Çantam


İşte aklımdakilerden birini daha hayata geçirmenin gururu ile karşınızdayım... Yine doğru doğru dosdoğru konuşacağım, evdeki kumaşlardan değil, benim evimde hiç bir zaman aynı desenin farklı iki rengi hem de işime yaracak metrelerde artmıyor, paraya kıydım, gittim bu iş için aldım..

P4253873

Hafif parlak, yumuşak bir kumaş. Bu yüzden dışındaki yamalı kısım ile içindeki sadece kırmızısını kullandığım kumaş arasında keçe kullandım. Yani üç kumaşı birbirine diktim, böylece çanta gibi tok durdu, bir yere koyunca dik durabildi bu şekilde..

P4253871

Üzerinde kullandığım danteller, işte bakın, onlar evde olanlardan...Orasına burasına serpiştirdiğim düğmeler, süsler falan da öyle...


P4253869


P4253867

Aslında el işlerimi koymak için planlamıştım bu çantayı..Gezmeler giderken işimi, örgümü, ıvır zıvırımı içine koyup taşımak için..O yüzden bir parça ketene de adımın baş harfini işledim, tela ile sertleştirip, köşeye dikiverdim.Tabii yine bu sebeple minik bir makas dikmeyi de ihmal etmedim..

P4253872

Bu da arkadan görünüşü...Pek süslü olmuş değil mi?

P4273877

Ve bir son dakika gelişmesi...Tam da el işi çantam olacakken çantacığım, uyandırdığı hayranlık ve yoğun ısrarlar sonucu, kısa saplarını çıkarıp, eski bir çantamdan artan uzun deri askıyla birleşti ve sokak çantası olmaya hak kazandı..Yolda, sahilde, markette, boynunda yamalı bohçası asılı bir hanım kadıncağız gözünüze çarparsa, o benim işte...

9 Mayıs 2013 Perşembe

Hızla Tükeniyor, Ne Güzel..


Kitabımız, ikinci baskıya geçti..Bulamayanlar, üzülmesin, yenileri basılıyor...Yeni haberdar olup, "nedir bu İmza:Karın" diyenler, işte tanıtım filmi...Projenin İkinci Kitabı, İmza Karın..


8 Mayıs 2013 Çarşamba

Kakaolu Muzlu Pasta


O çikolatayı ve muzu sevdi, bense onu...İçi karışık, içi hareketli, içi ballı, bari dışı sade olsun istedim..Pembe ile kahverenginin şu uyumu, flamingolar dışında kimin aklına gelir ki? Bu fiyonklar en sıradan pastayı sanat eseri gibi göstermiyor mu?  Yapması bir kaç gün sürüyor, evet, ama en müjdeli haberler hep uzun bekleyişlerin sonunda gelenler değil midir? Peki, sizce de bu girizgah fazla uzun olmadı mı bu sefer? :))

Keki:
6 Yumurta
1,5 çay bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Un
2,5 çorba kaşığı Kakao
1 kahve fincanı Portakal Suyu
Kreması:
1 pk.Krem Şanti
1 çay bardağı Süt
2 Muz
Ganaj:
100 gr.Hazır Krema
120 gr.Bitter Çikolata
Süsleme İçin:
Şeker Hamuru
1 Yumurta Akı
115 gr.Pudra Şekeri
Gıda Boyası

Keki için bir kapta yumurtaların akları 1 çay bardağı şekerle kar haline getirilir. Başka bir kapta yumurtaların sarıları ile kalan şeker çırpılır. Yumurta akları, sürekli tahta kaşıkla aynı yöne karıştırılarak yumurta sarılarına eklenir. Un ve kakao ilave edilir. Portakal suyu da eklenerek karıştırılır. Dibine yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 30 dak. pişirilir. Fırından alınıp, soğuyan kekler streç filme sarılarak 1 gece oda ısısında bekletilir.

Ertesi gün önce ganaj için krema bir tavada ısıtılır. İçine bitter çikolata parçaları atılıp, karıştırılarak ocaktan alınır. Soğuyup kıvam alması için oda ısısında bekletilir. Krema için krem şanti sütle çırpılır, içine doğranmış muzlar eklenir.  

Pandispanya enlemesine üçe bölünür. Aralarına muzlu krema sürülür. Pastanın üst ve yanları ganajla kaplanarak 1 gece buzdolabında bekletilir. 



Ertesi gün pasta, şeker hamuru ile kaplanır. Bir kasede yumurta akı ve pudra şekeri çırpılarak, içine istenilen renkte gıda boyası eklenir. Şeker hamurunun üzerine süslemeler yapılır. 

Afiyet Olsun. Bu pasta, kitabımızla ilgili olarak beni yalnız bırakmayan, benimle aynı heyecanı paylaşan ve çabalarımıza destek için ellerinden geleni esirgemeyen tüüm arkadaşlarıma gelsin...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...