31 Mart 2013 Pazar

Kartopu


Bu karlı kışın sona erişini kartopları ile kutlayalım, beyazlar, yumuşacıklar, mis kokulular..Tarif aslında Martha Stewart'tan ama, biraz uyarlama yaptım tabii hem daha pratik olması açısından, hem de malzemelerin kolay bulunması açısından.. Kekleri ıslatmak için kullandığım mis kokulu Zencefil Şurubunu da anlatıyorum bugün...

1,5 çay bardağı Un         
1 kahve fincanı Çekilmiş Badem    
¾ çay bardağı Kakao    
½ çay kaşığı Karbonat    
½ çay kaşığı Kabartma Tozu          
¼ çay kaşığı Tuz
1,5 çay bardağı Toz Şeker       
¾ çay bardağı Su                   
1/3 çay bardağı Sıvı yağ
1 Yumurta                               
1 kahve fincanı Yoğurt
Islatmak İçin Vanilyalı Zencefil Şurubu:
1 kök Dilimlenmiş Zencefil     1 pk.Vanilya     1 su bardağı Su     1 çay bardağı Toz şeker
Üzeri İçin:  1 poşet Krem Şanti     1 çay bardağı Süt  Hindistan Cevizi

Tüm kek karışımı çırpılır. Silikon muffin kalıplarına doldurularak 175 C fırında 25 dak. pişirilir. Bu arada şurup malzemesi kaynatılıp, soğumaya bırakılır.



Krem şanti sütle çırpılarak buzdolabında bekletilir. Fırından çıkan kekler soğuyunca şurupla ıslatılır. Üzerlerine krem şanti sürülerek, Hindistan cevizi serpilir.   

Afiyet Olsun, herkese mis kokulu bir pazar diliyorum..

30 Mart 2013 Cumartesi

Yaz Böreği

Hiç direnmeyin gelecek yaz..İstediğiniz kadar soğuk rüzgarlar estirin, terleyeceksiniz, bunalacaksınız. Yaz geldi diye şöyle hafif bir şeyler isteyeceksiniz...

İşte, o sıcaklar basıverenler için geliyor bu tarifimiz..Hafif, renkli, tiril tiril, yazlık elbiseler gibi uçuş uçuş...


8 Milföy Hamuru    
1 su bardağı konserve garnitür(havuç, patates, bezelye karışımı)
2 çorba kaşığı Rende Kaşar
1 Yumurta Akı         
Tuz

Garnitür yıkanıp, süzülerek kaşar ve tuzla karıştırılır. 4 milföy hamuru kare şeklinde yapıştırılarak biraz unla açılır. Üzerine harç yayılarak rulo yapılır. Diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanır. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletilir. 2 parmak kalınlığında dilimlenerek, harcın göründüğü kısım yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta akı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 C fırında 40 dak. pişirilir.  

Afiyet Olsun, artık bahar olsun, yaz olsunnn....Yaaa, lütfeennn...

28 Mart 2013 Perşembe

Elimdeki İşler

Elimdeki işler mi desem, elimde sürünenlerden bir demet mi? Bilemiyorum doğru başlık ne olmalı? Bir tembellik çöktü üzerime, bahar mı çarptı ki? Yoksa her hobicinin başına gelen, geçici bir fikir durgunluğu mu, sıkılmak mı heerrr şeeyyyden üretme adına, yaratma adına??

 P3283784

Bu balkonlarda o devam eden işlerden..Ama neredeyse balkondan atlama durumuna geleceğim bu balkonlar yüzünden..Zincir işi ile işliyorum ondan mı bitmiyor ne?

P3283785

Halbuki teracotta rengi fimo hamurlarından saksıcıklar bile pişirdim başlarken bir heves..

P3283786

İkinci balkonda da böyle, birincideki gibi kurdele nakışından çiçekler olacak saksıların içinde..

P3283787

Yine böyle dantel perdesi olacak camın, bir yerlerinde de küçük tel kırma dokunuşlar. Ahh bir bitsee, bir görsek o günleriii...

27 Mart 2013 Çarşamba

Limon ve Üzümlü Kalpçikler


Yine minik minikler, tam atıştırmalık. Bu pasta kağıtlarının içinde servis de çok pratik oluyor..Üzüm olarak, şu büyük, "kan üzümü" diye satılan siyah üzümlerden kullandım, yaban mersini de neymiş, çook tavsiye ediyorum bu üzümü..

3 Yumurta Akı    
90 gr.Margarin    
1 tatlı kaşığı Rende Limon Kabuğu    
60 gr.Toz Badem    
120 gr.Pudra Şekeri    
35 gr.Un    
Kuru Üzüm    

Yumurta akları çırpılarak köpük haline getirilir. İçine eritilmiş margarin, limon kabuğu rendesi, toz badem, pudra şekeri ve un eklenerek tekrar çırpılır. Karışım birer tatlı kaşığı kalıplara doldurulur. Her birinin üzerine birer üzüm yerleştirilerek 180 C fırında 15 dak. pişirilir. Fırından alınınca 5 dak. dinlendirilir. Kalıplarından çıkarılır. Soğuduklarında üzerlerine pudra şekeri serpilir.  

Afiyet Olsun.

26 Mart 2013 Salı

Çam Ağacı ve Melekler


Bu da, marifetli arkadaşım Cemile'nin ilk kanaviçe panosu..Daha önce hani One Direction kutusunu paylaşmıştım sizlerle, işte o..

P3223778

Biliyorsunuz, ben hastasıyım kanaviçenin, benim yanımda duranlara da bulaştırıyorum işte eninde sonunda..Hele de Cemile gibi doğuştan yeteneğiniz varsa bu konuda, böyle harikalar yaratıyorsunuz ilk çalışmanızda..

P3223780

Simli etamin üzerine bu pano, renklerine uygun bordo-yeşil çerçevesi ile de iyice gösterdi güzelliğini. Ellerine sağlık arkadaşımın, daha ne güzellikler yaratacak, ben de paylaşacağım sizlerle.. Bir başlayan, iflah olmuyor bir daha, bırakamıyor biliyorsunuz, işledikçe işleyesii geliyor insanın..Ben de ne zamandır ara vermiştim, acilen başlasam mı bir şeylere ne?? Çook canım çekti çook...

25 Mart 2013 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye


Hep tatlıdan gidiyoruz, olmuyor ki..Biraz da tuzlu, hem de içindeki sirke sebebi ile çıtır çıtır, mahlep sebebi ile hoş kokulu..

3 su bardağı Un    
1 çay bardağı Yoğurt    
2 Yumurta    
100 gr.Margarin   
1 çay bardağı Sıvı yağ
1 çorba kaşığı Mahlep                                 
2 çorba kaşığı Sirke             
1,5 çorba kaşığı Toz şeker
1 çorba kaşığı Susam                                   
1 çorba kaşığı Çörek otu       
1 çay kaşığı Tuz
1 pk.Kabartma Tozu                                   
1 çorba kaşığı Haşhaş

Bir kapta yoğurt, yumurtaların sarıları, küp kesilmiş margarin, sıvı yağ, mahlep, sirke, şeker, susam, çörek otu, tuz karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, salyangoz gibi şekil verilir. Üzerlerine yumurta akı sürülüp, haşhaş serpilir. 180 C fırında 20 dak. pembeleşene kadar pişirilir. 

Afiyet Olsun

24 Mart 2013 Pazar

Dulce De Leche CheeseCake


Şimdi de gelelim Dulce De Leche'li tarife..tarif PelinChef'ten.

1,5 paket Labne Peynir    
1 çay bardağı Toz şeker    
½ pk.Hazır Krema    
2 Yumurta    
1 pk.Vanilya                     
2 çorba kaşığı Dulce De Leche    
60 gr.Margarin
1 pk. Ufalanmış Yulaflı Bisküvi


Kelepçeli kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirilir. Kalıbın tabanı ve kenarları alüminyum folyo ile kaplanır. Margarin eritilip, ufalanmış bisküvi ile karıştırılır. Kalıbın dibine bastırılarak yayılır. Bir kapta dulce de leche dışındaki tüm malzeme çırpılır. Karışımın 2/3lük kısmı bisküvilerin üzerine dökülür. Kalan kremaya dulche leche eklenir. Tekrar çırpılıp, kalıptaki kremanın üzerine gezdirilir. Kalıp, içi su dolu bir tepsiye yerleştirilerek, 180 C fırında 40 dak. pişirilir. Süre sonunda fırın kapatılarak, iyice soğuyana kadar fırının içinde bekletilir. Buzdolabına alınıp, bir gece de buzdolabında bekletilir. Ertesi gün kalıptan çıkarılıp, üzerine kakao ile süslemeler yapılarak servis yapılır.                                


Ben üzerinin süsleri için kağıttan oluşturduğum şablonları kullandım..Bunları pastanın üzerine yerleştirip, kakao serpince, geriye harika desenler kaldı...


Bu da içinin görünüşü..Oldukça koyu kıvamlı, pasta gibi bir pasta oluyor. Afiyet Olsun, Kolay gelsin...


23 Mart 2013 Cumartesi

Dulce De Leche


Yani süt reçeli..Tam karşılığı "dolce latte" gibi, tatlı süt gibi yani..Çok merak ettiğim bu lezzeti sonunda ben de denedim. Evet, bu koyu karamel rengi mamul, o bildiğiniz bembeyaz süt..Pişerken böyle karamel rengini alıyor ve de karamel tadını..

Yoğun araştırmalarım sonucunda, sevgili PelinChef ve KakaoluPasta'dan çook faydalandım, kendilerine teşekkür ediyorum tarifleri için..

Bu güzel şeyi kahvaltılarda yiyebileceğiniz gibi tatlılarda, pastalarda da kullanabiliyorsunuz, ki ben de sevgili PelinChef'in Cheesecake'inde denedim, sonucu çok beğendim. Burada tekrar bu tarife de yer verip, sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Ama önce meşhuuur Dulce De Leche:

1 lt.Tam Yağlı Süt
200 ml.Krema
1,5 su bardağı Toz Şeker
1 pk.Vanilya
1 çay kaşığı Karbonat

Sütü şekeri ve vanilyayı tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırılır, karbonat eklenir. (Bu sırada köpürmesine dikkat edin.) 2 saat sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.  

Nasıl, havalı bir şey değil mi? Sabırlı olun, deneyin, pişman olmayacaksınız..

Afiyet Olsun

22 Mart 2013 Cuma

Bir Minik İçin Minik Bir Önlük


Minik bir kız için bu takım da..Pasta, kurabiye yapmaya pek meraklı..Aslında sevdiği onları yapıp yemek değil belki de, bir an için bile olsa, büyüklerin dünyasında "mış gibi" yapıp, büyüyüvermek, anne gibi olmak, abla gibi olmak..Aah aahh, hepimiz böyle çabucacık büyümek istemez miydik?

P3013737

En zor yeri kepiydi, çünkü başka şehirdeki bir miniğe, hiç ölçü almadan kep dikmek zormuş..Yani benim gibi pek çocuk dilinden, dünyasından anlamayan biri için. Benim durumumdakiler için söyleyeceği şudur, kendileri minik olsalar da, kafaları pek de minik olmuyor, dolayısı ile kendi kafanıza göre dikin, benim gibi içinden kurdele geçirerek, gerekirse daraltma imkanı sağlayan bir kep hazırlayın..

P3013738

Ben kepi de, önlüğü de, kumaştaki desenlere uygun keçe çiçeklerle süsledim..Kuşağı, askısı falan için de pembe kurdele kullandım..

P3013739

Gelelim önlüğe, ne güzel değil mi deseni? Yastıktan diktim..Yok yok, DİY falan değil, benim eşyalarım eskidiğinde, o DİY projelerindeki gibi gıcır gıcır kalmıyorlar, ne hikmetse?:)) Onun için bayağı, bilerek, isteyerek, arayıp bularak gidip 2 tane yastık kılıfı aldım, biri önlük, diğeri de kep için kullanılmak üzere...Temel kriter, pembe ve kızların seveceği bir desen olmasıydı...  

P3013740

Önce yastık kılıfının arka tarafındaki açık kısmını diktim, sonra biçtim. Dolayısı ile önlüğümüzün arkası da desenli ve tertemiz temiz oldu..  

Tavsiye ederim, sadece çocuklarınıza, yeğenlerinize değil, kendinize de yastık kılıflarından nefis önlükler dikebilirsiniz. Hem kenarlarını ve etek uçlarını dikme derdi de yok, çoook çabuk bitiveriyor, ama görüntüsü şahanee..

21 Mart 2013 Perşembe

Peynir Kremalı Kakaolu Havuçlu Kek

P1233669

Vaay vaay vaayyy, isme bak...Ama ismi gibi tadı da ayağa kalkıp, önünü ilikleme hissi uyandırıyor, emin olabilirsiniz.

Kekçiklerin içindeki havuç, onları nemli yapıyor, üstlerindeki çikolata ile karışık peynir, peynir olduğu asla anlaşılmayan bir krema meydana getiriyor..Şeker hamurundan havuçları ise son dokunuşlar, onlar olmadan da olur, olmaz mı? Ama ben son noktayı koymuş saymıyorum kendimi onlar olmadan...

1 çay bardağı Sıvı yağ                 
2 Yumurta    
1 çay bardağı Esmer Şeker    
1 ¾ çay bardağı Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu        
1 çay kaşığı Karbonat                                 
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 çorba kaşığı Kakao                  
 40 gr. Bitter Çikolata                                   
2 Havuç
¾ çay bardağı Bal                       
125 gr.Labne Peynir                                     
1/3 çay bardağı Pudra Şekeri      
50 gr.Beyaz Çikolata
Şeker Hamuru

Yağ, yumurta ve şeker çırpılır. Un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş havuç, kırılmış bitter çikolata ve bal karıştırılır. Yağlanmış kek kalıplarına dökülüp 180 C fırında 40 dak.pişirilir. Bir kapta labne peynir, eritilmiş beyaz çikolata ve pudra şekeri çırpılır. Kalıptan çıkarılan soğumuş keklerin üzerine sürülür. 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün servis sırasında şeker hamuru ile süslenir.                                

Afiyet Olsun..       


P1233670

20 Mart 2013 Çarşamba

Ödeme Kutusu


Bu kutular Yasemen Pasta ve Cafe için.  Biliyorsunuz, Ataşehir'deki pastaları, börekleri ile, ama en çok da
Tatar Mantısı ile meşhur Cafe..

P2123716

Ödeme kutularında da, Yasemen Cafe'deki hakim renkleri kullandım. Önce mora boyadığım kutuların üzerine çatlatma ile beyaz uyguladım, tabii ki Warm White..

P2123720

İçlerini morlu bir dekupaj kağıdı ile kapladım ki, içindeki fiş ve paralar kolaylıkla seçilebilsin..İç kapakta da eflatun bir gül var, stencıl olarak..

P2123719

Desenlerimiz peçeteden, pembe güller ve eflatun yaseminler...Kapaklardaki logolarsa dekupaj...

P2123722

İşte güllere yakından bir bakış...Kapakların etrafına dantel geçirip, bir de süslü düğmelerimden ekleyince, imzamı da atmış oldum, rahatladım.

Kutularımı kullanmak isteyenler, haydi Yasemin Cafe'ye..Hazır nefis pastaların tadına bakıp, ev için de biraz mantı paketletirken, kutularıma da benden selam söyleyin...

18 Mart 2013 Pazartesi

Baharatlı Kakaolu Kek

P1063606

Ee, artık biliyorsunuz baharat merakımı..Hele de keklerin, kurabiyen içindekileri..

Bu da öyle bir kek..Baharat, tatlı şeyleri daha da tatlı yapıyor sanki..İnsanın damağında dans eden tatlar, genzinde uçuşan kokular oluyor, içini ısıtıyor. Seviyorum baharatları...

6 Yumurta            
1,5 su bardağı Toz şeker    
1,5 su bardağı Un    
1 kahve fincanı Kakao
125 gr.Margarin    
1 çay kaşığı Toz Karanfil 
1 çay kaşığı Tarçın   
1 çay kaşığı Limon Suyu
1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi                
1 çay kaşığı Kabartma Tozu

Kek kalıbı yağlanıp, üzerine un serpilir. Bir kapta yumurtalar ve şeker çırpılır. Un, limon kabuğu ve suyu, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu ve erimiş margarine karıştırılarak çırpmaya devam edilir. Kalıba dökülüp 180 C fırında 40 dak.pişirilir. Fırından çıkınca üzerine vanilyalı pudra şekeri serpilerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun, mis kokulu, bahar bahar bir haftanız olsun.. 

16 Mart 2013 Cumartesi

Hamarat Hanımlar Partisi


Sevgili Füsun bir ilke imza atarak, kişisel bir blogda düzenlenen ilk parti ile karşımızda..Hem de hediyesi bile var..Elişi Defteri'nde...

Ben kaçırmadım, hamarat hanımlar, sizler de kaçırmayın. Hem marifetlerinizle partiye katılın, hem de oy verin, her şey kalabalıklarla güzel...

Sevgili Füsun'a da, hayatımıza kattığı bu renk için teşekkürler bir kez daha...

15 Mart 2013 Cuma

Tembel Tavşanlı Kapı Süsü


Tembel tavşanımı hatırlarsınız, işte ondan bir kapı süsü yaptım minik bir prenses için.

P2113710

Hasır çelenk üzerine keçeden ve pembe kurdeleden çiçekler arasında uzanmış yatıyor bizim tembel tavşan..

P2113711

Harfleri de keçeden kesip, battaniye ilmeği ile süsledim. Kartonların ön yüzüne keçe, arka yüzlerine kendinden yapışkanlı kağıt yapıştırdım ve harfleri bunların üzerine yerleştirdim, aralarına da bolca güzel düğmelerimden serpiştirerek.

P2113712

Güle güle kullansın minik fıstığım, hep neşe ve huzurla dolsun pembe beyaz minik odası...

14 Mart 2013 Perşembe

Evim, Güzel Evim...


Bir koşu gittim geldim işte. Sıcak mı sıcak memleket Adana'da bayağı üşüdüm ama, artık her şey yolunda..Hastamız iyi, biz rahatız. İstanbul ısınmış biz yokken, tezgahları çilekler doldurmuş. Belediye iyi çalışmış, her yer çiçeklenmiş, okullarda 23 Nisan hazırlıkları başlamış..

Evimi özlemişim kısacık birer haftalık bu ayrılıklarda..Ev beyaz demek, ev huzur, ev kırmızı elmanın kütürtüsü, ev bir tutam tarçın kokusu...

Evime merhaba, kendimize hoş geldin demek için bu elmalı kurabiyeler, evi ev yapan her şey var içinde, ev biraz da elmalı kurabiye demek galiba... 

3 Elma    
1 kahve fincanı Su    
1 çay kaşığı Tarçın    
3 çorba kaşığı Yoğurt    
3 su bardağı Un
125 gr.Margarin                        
½ Limonun Suyu       
1 pk.Kabartma Tozu    
4 çorba kaşığı Pudra Şekeri       
1 çay bardağı Toz şeker

Elmalar rendelenip, su ile pişirilir, içine tarçın eklenir. Bir kapta un, küçük kesilmiş margarin, limon suyu, toz şeker, yoğurt ve kabartma tozu yoğurulur. 15 dak. Dinlendirilir. Hamur kurabiye kalıbı ile kesilerek içine elmalı harç konup, yine kurabiye kalıbı ile kesilmiş diğer bir hamur parçası ile kapatılır. 200 C fırında 15 dak. Pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun, evinizin kapısını her açtığınızda dışarıya evinizin bereketi ve mutluluğun kokusu taşsın.. 


4 Mart 2013 Pazartesi

Peynirli Kekçikler


PC263535

Aslında daha önce paylaştığım peynirli kek tarifinden pek farklı değil. Ama bunu özel yapan, top kek formunda oluşu, dolayısı ile özellikle de pikniklerde ve ev dışındaki çay keyiflerinde daha kolay yenmesi.  

1 su bardağı Yoğurt  
1 su bardağı Sıvıyağ  
3 Yumurta  
1 su bardağı Rende Beyaz Peynir
½ demet Maydanoz  
3 su bardağı Un          
1 pk.Kabartma Tozu            
Tuz                           
Susam

Bir kapta yumurta, yoğurt, yağ, un, tuz ve kabartma tozu çırpılır. Peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Yağlanmış kek kalıplarına dökülür. Üzerlerine susam serpilir. 180 C fırında 35 dak. Pişirilir.   

Afiyet Olsun.

Şimdi siz bu kekçikleri bir deneyin, o arada ben bir koşu gidip geleceğim, kekinizin son lokmasına gelmeden, buradayım...

3 Mart 2013 Pazar

Yeşillim Yeşillim, Yeşillim Amaaann


Bu seferki mutfak önlüğümüz yeşil..Yeşili çok seven Yasemin Abla için. Kareli yapmak üzere başladığım hazırlıklar, puantiyeli ve kahve temalı bu önlükle son buldu. Her zamanki gibi parmaklarım benden ayrı, başlarına buyruk çalıştılar, zaptedemedim yine onları..  
P2103705

Kahve fincanlı kumaştan keçe cep üzerine aplike yaptım, yine düğmelerle süsledim, keçe bir uğur böceciği konduruvermeden duramadım.

P2103706


P2103707

Aynı düğmelerden boyun askısı ve kuşağın önlükle birleştiği noktalarda da kullandım, konsepti tamamladım. Çok eğlenceliydi yine, pasta yapmak gibi, şiir yazmak gibi, bittiğinde insan kendine gelip şaşırıyor, "bunu ben mi yaptım" diye? Yok yok, bazen düşünüyorum, kesin içime biri kaçıyor, çalışma bittiğinde de kapıyı çekiiip, gidiyor :))

2 Mart 2013 Cumartesi

Fındık Kremalı Kurabiye

PC253530

Yine yılbaşından kalma bir tarif, bu sefer içinde fındık kreması var. Fındık kreması ne mi? Hani şu "...ella" diye adları olanlardan, kahverengi (gerçi artık beyazı da var), sabah kahvaltılarında yenilenlerden...

Ağızda dağılan bir kurabiye bu, ilk piştiğinde yumuşak, soğudukça kıtırdak, deneyin, seveceksiniz:  

125 gr.Margarin
1 çay bardağı Sıvı yağ
2 çorba kaşığı Fındık Kreması
1 çorba kaşığı Nişasta
1 paket Kabartma Tozu
2,5 su bardağı Un

Tüm malzeme yoğurulur. Hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Toz şekere bulanıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 C fırında 15 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun, hafta sonunuz tatlı geçsin..


PC253531

1 Mart 2013 Cuma

Sarı-Siyah


Gittiği evin dolapları sarı-siyah, o yüzden panom da bu renklerde.. Hazır polyester panolardan aslında. İçini sarı boyayıp, çiçekleri de gönlümce renklendirdim. Kenarını siyaha boyayıp, biraz da üzerindeki kabarık motifleri belirginleştirmek için yaldızla dokunuverdim. Ahşap çerçeve gibi göründü..

İç kenara puantiyeli kurdele yapıştırdım, biliyorsunuz motto'm "puantiye olmadan asla"...

Köşelere minik ahşap süsler yapıştırdım, yine yaldızlayarak..Bir de uğur böceği, panonun orijinalindeki kelebeğe arkadaşlık etsin diye...Tek başıma yaptım, hiiiç kimsenin yardımı olmadaaannn....
Tamam tamam, sonunda itiraf edeceğim, duramayacağım, bunların tamamında çoook önemli katkıları bulunan,  monitörlerin gerisindeki kahramanı açıklayacağım artı, sizlerle tanıştırmanın zamanı geldi onu, işte : CETVEL FARESİ


P1223665

Kendisi ucunda oturduğu cetvelle bazen ölçüm işlerine yardım eder, bazen keskin köşeleri ile iz yapar, bazen düzeltir, bazen hizalar, ama o olmadan ben bunların hiç birini yapamazdım, itiraf ediyorum sonunda, emeklerini nasıl saklarım, sevgili CETVEL FARE'M...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...