31 Aralık 2012 Pazartesi

Mutlu Mutlu, En Mutlu Yıllar

!cid_010801c2a10d$685d7fc0$6567aec8@virtua

Yeni yıl, öyle bir gel ki, yarım kalan bir şeyleri tamamlar gibi, özlemleri sona erdirir gibi, o çok beklediğin koşup gelir gibi, hafiflemiş gibi, ayağın yere sımsıkı basmaya başlamış gibi, gel işte, hep beklediklerimizi getirerek...  


PC243527

Yeni yılda herkesin hep gülmesini, hep sağlıklı olmasını ve eski günlere özlem duymayacak kadar güzel günler yaşamasını diliyorum. Hepinize mutlu yıllar...

30 Aralık 2012 Pazar

Kokinalı Servisler

PC213511

Keçelere devam, yılbaşı temalı çalışmalara da...Kokinalara bayılırım ben. Ben çocukken plastik çam ağaçları icat edilmemişken ve gerçek çam ağaçları evlerin içinde süslenmezken, annem kokina alırdı, üzerini pamuk parçalarıyla (kar yağmış gibi, süper olurdu) ve artık o zamanın koşulları gereği ağaç süsü gibi kullanılabilecek ne varsa onlarla süslerdi. Genellikle yatak odasında aynanın önüne kurar, yemekten sonra ışığı kapatılmış, etrafında bir kaç mum yakılarak aydınlatılmış kokinanın yanına götürürdü bizi ve hediye seremonisi başlardı... O zamandan beri kokina, sürpriz demek benim için, aile sıcaklığı demek, sevgi demek, yoktan var etmek demek...

PC213510

Fiii tarihinde Boyner'den aldığım, sonra nasıl kullanacağımı bilemediğim keten amerikan servisleri bu keçe yapraklı, boncuk tohumlu kokinalarla süsledim, tabii keçeden peçete halkaları yapmayı da ihmal etmedim, keçe, daha çok keçe aşkına :))

PC213512

işte çoook yakından bir görüntü...

PC213513

"Keşke kalıbı da olsa" diyenler için, kurabiye kalıbı kullanarak oluşturduğum kalıp... 

PC213509

Veee, yarın yılbaşı. Bu yılbaşı, tatlı bir deniz kızından gizemli bir hediyem var, yarın akşama kadar açmayacağıma söz verdim, bir haftadır çatlıyorum meraktan...Ama içinden ne çıkarsa çıksın, üzerindeki mesaj çok anlamlı, hayat en güzel hediye, bir de insanın kendisine hediye verecek birilerinin olması...Daha güzel hediye olabilir mi?

PC243525

29 Aralık 2012 Cumartesi

Buyursun Yeni Yıl

PC213507

Eeee, her zamanki gibi keçeleri elime alınca bırakamadım, devam ediyoruz. Bu da geyikli bir kapı süsü. Kalın bir kartonun arkasını kendinden yapışkanlı kağıtla kapladım, ön yüzüne de keçe yapıştırdım. Asmak için biraz ip, yazıları için de boyutlu boncuk boyanın sarı yaldızlı olanından..

PC213508

Yalnız şu tipe, şu masumiyete bakar mısınız? Böyle bir geyik davet eder de gelmez mi yeni yıl içeri? Kesin gelecek...

PC213506

Bu da kapı süsümüzün arkadan görünüşü.

PC213505

Yapmak isteyenler için geyiğin yüzü ve boynuzunun şablonu da böyle. Yüzü keserken kumaşı ikiye katlayıp keserek, simetrik olmasını sağlayabilirsiniz. (Böyle yapın zaten, simetrik olsun, kurala, kaideye  uysun...Başak burcu olduğumu zaten biliyorsunuz, dahasını söylememe gerek var mı??)

PC243523

28 Aralık 2012 Cuma

Zencefilli'li Ekmek Sepeti

PC203499

Yeni yıla yakışır bir ekmek sepeti süsledim bu sefer. Renkleri kırmızı-beyaz, kareli duck kumaşı kullandım.

PC203500

Sevgili Sesiber'in "Kurabiye Adamlı Kurabiye Sepeti"nden aldım ilhamı, daha önce görmediyseniz, kaçırdıysanız, bakın, gitmişken onun harika runnerlarına da göz atmayı unutmayın.

 PC203501

Tabii benim biraz farklı oldu. Sadece "adam" yapmaya gönlüm elvermedi, hem adam, hem kız yaptım keçeyle, dolayısı ile bu kez "zencefilli herifler"  de diyemedim, "çocuklar" olmaz, "kişiler" tuhaf derken, "zencefilli'li" en uygun isim oldu galiba..

PC203502

Daha kalın dursunlar diye iki kat olarak kullandım, kurabiye kalıbını kullanarak kestim, çok işe yarıyor, tavsiye ederim. Gözlerini, düğmelerini de boncukla yaptım. 

Şirin oldular, şirin. Aşağıdaki de kafese tırmanan kardan adamım, o da çok şirin değil mi?

PC243524

27 Aralık 2012 Perşembe

Yoğurdun Kapağı ile Noel Babanın Giysileri Biraraya Gelince

PC193492

Bu sefer yoğurt bittiğinde, aklımda şimşekler çaktı, tamam dedim...Ortası kesilerek çıkarılan plastik kapağı (bu ince işçilik için Levent'e teşekkürler, sponsorum, en büyük destekçim, ev atölyemin tek ve en başarılı ekip üyesi, enler eni, kocalar kocamanı, muck), ne diyordum, plastik kapağı süsledim.

PC193493


PC193494

Süslemede ise daha önce duvar süsü olarak kullandığım "Noel Baba'nın Çamaşırları"ndan kullandım. Çizmelerini, eldivenlerini ve çoraplarını...Yaptığım şeyleri, bozup, kırpıp kırpıp başka başka şekillerde de kullanmayı seviyorum..

PC193495

Geriye kalan inciği, boncuğu, ıvırı zıvırı saymaya gerek yok, hazır olarak duruyorlardı, eski yılbaşı hediye sepetlerinden, kutularından artanlar, atmaya kıyamayıp sakladıklarım, hepsi yerlerini bulmuş oldular sonunda.

PC193496

Süslü mü süslü bir ekmek sepetimi kaybettiğimden bu yana (çaldılar demeye dilim varmıyor ama, merkezi bir caddede yaşamanın böyle sıkıntıları da olabiliyor) kapının dışına paspas dışında bir şey koymaya korkuyordum ama, bunu astık işte kapıya. Dilerim melekler korur :))

PC203497

26 Aralık 2012 Çarşamba

Bu da Kendime Yaptığım

Sonunda aynısından, ama farklı kumaştan bir kapı süsü de kendime yaptım.

PC193489

Şu kumaşın güzelliğine bakar mısınız?

PC193490

İçine boncuk elyaf doldurduğum kalbin üstünü de yine kurdele ve kanaviçe işlediğim bordürle süsledim.

PC193491

Bu hazır bordürlere bayıldığımı söylemiştim değil mi? Sanıyorum bu da 1111. kere oldu :))

Daha önce yaptıklarım Dükkan Pati'de. Bakmak, daha da iyisi bakmışken alıp, patili dostlara bir yeni yıl hediyesi vermek isterseniz, BURADAN

PC183488

25 Aralık 2012 Salı

Çikolatalı Melekler

PC183481

Çikolatalılara devam, yılbaşı dolayısıyla melekli olarak..Tadı da çikolatalı, kendisi de..

150 gr.Margarin        
90 gr.Kakaolu Fındık Kreması    
1,5 çay bardağı Pudra Şekeri    
Tuz
1 pk.Vanilya              
3 su bardağı Un                            
6 çorba kaşığı Süt
Hazır Bitter Glazür    
40 gr.Beyaz Çikolata

Bir kasede margarin ve kakaolu fındık kreması mikserle çırpılır. Üzerine pudra şekeri, bir tutam tuz, vanilya, unun yarısı ve süt eklenip tekrar çırpılır. Kalan un eklenerek yoğurulur. Unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 180 C fırında 14 dak. pişirilir. Fırından alınıp, soğumaya bırakılır. Üzerinde yazıldığı şekilde kaynar suda yumuşatılan glazür küçük çukur kaseye boşaltılır. Kurabiyeler glazüre batırılarak süslenir. Glazür soğurken, beyaz çikolata ben-marie usulü eritilip, kurabiyelerin üzerine süslemeler yapılır.

Afiyet Olsun.


melek kurabiye

Yapıp yedikçe bu geyikçik gibi tebessüm yayılsın yüzünüze..

PC183480

24 Aralık 2012 Pazartesi

Tanıdınız mı Bu Örtüyü?

PC183484

Benim bu yıl Noel Baba'dan ilk dileğim bu örtünün şemasıydı, umutlu değildim, içimden fısıldayarak dilemiştim neredeyse, yüksek sesle bile değil.

Ama onun bu taraftaki yardımcılarından iki tatlı mı tatlı noel perisi sesimi duydu, elele verdiler ve dileğimi gerçekleştirdiler. Bana da işlemek kaldı geriye, bir de poz poz fotoğraflarını çekmek.

Örtüyü sevgili Colette'te gördüm, bayıldım, onun vasıtasıyla da sesimizi duyan sevgili Banu şemayı gönderdi. Her ikisine de buradan tekrar çoook ama çoook teşekkür ediyorum, sevgilerimi yolluyorum.

Sevgili Banu'nun eseri kadar olamasa da işlemeye çalıştım işte ben de, biraz da kendi yorumlarımı katarak. Ben de Şile Bezi'ne işledim, yalnız benim kumaşımın eni biraz daha dar olduğundan bazı ağaçları işlemedim, ama bu hali bile mest etmeye yetti :)

PC183485

Tel Kırma öğreniyorum ya şimdi, ilk heves işte, her şeye "neresine tel kırsam" gözüyle bakıyorum bu aralar. Bu örtüde de, böyle bir teknik var mı bilemiyorum ama tel kırma ile evlerin pencerelerindeki ışıkları ve yılbaşı süslerindeki sarı kısımları yaptım, yani benimki biraz "kanaviçe üstü az tel kırma" oldu. Söylemiştim, "ben öyle klasik şeylere gelemem, değiştirmeden duramam" falan demiştim, dinlememiştiniz :)

Sonuç mu? Bence harika oldu, ışık vurduğunda evlerin pencereleri, içeride gerçekten ışık yanıyor gibi parıldıyor, hatta yanar döner hali ile ışıklar yanıyor, sönüyor sanki. Mutlaka denemelisiniz, ey tel kırmacılaarrr. 

PC183486

Tabii örtünün orta kısmına da biraz tel kırma serpiştirdim hızımı alamayıp. Örtünün kenarlarında da renk renk püsküllerim var, yeni yılla kızılderili pançosu karışımı bir hava verdi örtüye..Kızılderili demişken çağrışım yaptı, buradan selam olsun Mayalara, hepimizi iyi işlettiler, meğer bu biten takvimlerinden çok varmış daha, "chapter chapter"mış takvimleri, bizi tek takvimleri varmış gibi korkutmuşlar boşuna...

PC183487

Evden bir yılbaşı süslemesi ile iyi akşamlar herkese...

PC243525

23 Aralık 2012 Pazar

Çikolatalı Kareler

çikolatalı dilimler

Çikolata, baharatlı veya baharatsız, sütlü veya sütsüz, ama çikolata..Bu tarif de çikolata delilerine göre işte, benim gibilere yani.. Kıtırık, çıtırık, boool çikolatalı bir tarif...

125 gr.Margarin    
250 gr.Bitter Çikolata    
2 su bardağı Toz şeker    
2 Yumurta 
1,5 su bardağı Un  
13 çorba kaşığı Pudra Şekeri                                 
10 gr.Margarin
2 çorba kaşığı Süt  

Bir tencerede 125 gr. Margarin ve 200 gr.bitter çikolata kısık ateşte eritilir. Bir kapta toz şeker, yumurta ve un çırpılır. Margarinli karışım eklenip, çırpmaya devam edilir. Kare bir kalıbın dibine yağlı kağıt serilerek karışım dökülür. 180 C fırında 25 dak. Pişirilir. Kek fırından alınınca 10 dak. daha kalıpta bekletilir. Küçük küçük karelere kesilir. Bir kasede pudra şekeri, 10 gr. Margarin ve süt karıştırılıp, kase içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtulur. Çırpılmaya başlanır. Karışım çikolatalı karelerin üzerine spatulayla sürülür. 50 gr. Bitter çikolata eritilip, kürdanla karelerin üzerine zikzak çizgi süsler yapılır.   

Afiyet Olsun

PC153473

22 Aralık 2012 Cumartesi

Chef Mutfak Önlüğü ve Kepi

P9273152

Kırmızı kareli duck kumaşından bir mutfak önlüğü diktim.

P9273150

En önemli özelliği önündeki tencere şeklindeki keçeden cebi. Dikişe hazırlık aşamasının fotoğrafını çektim, nasıl yapıldığına dair fikir vermesi açısından..

P9273151

Önü için de bu tatlı geyiği işledim. Tanıdınız mı? Kutunun üzerindeki geyik bu...

P9273154

Cebin dikildikten sonraki hali de bu, ister kaşığınızı koyun içine, ister kurulama bezinizi sıkıştırın...

P9273153

Süslü düğmelerimden oraya buraya diksem de olmazdı, değil mi? 

P9283157

Bu da bitmiş hali, takım olarak böyle işte. Yapacaklara kolay gelsin, almak isteyen olursa pasajımda sizleri bekliyor.

21 Aralık 2012 Cuma

Baharatlı Çİkolatalı Kurabiyeler

PC123457

Baharat bir de çikolatayla birleşti miii...Acayip bir şey oluyor. Denemelisiniz...

30 gr.Margarin                   
1/3 su bardağı Bal    
1 su bardağı+4 çorba kaşığı Un    
1 çay kaşığı Karbonat         
1 çay kaşığı Toz Zencefil   
1 çay kaşığı Toz Kakule               
1 çay kaşığı Toz Tarçın       
1 Dövülmüş Karanfil          
1 çorba kaşığı Süt                         
Böğürtlen Reçeli                  
60 gr. Bitter Çikolata

Margarin eritilir, balla karıştırılır. Reçel ve çikolata dışındaki tüm malzeme karıştırılıp, 2 saat buzdolabında bekletilir. Unlanmış bir zeminde açılıp, yuvarlak kurabiye kalıpları ile kesilir. Ortalarına oyuklar açılarak birer parça reçel doldurulur.
PC123455


Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 180 C fırında 10 dak. pişirilir. Fırından alınınca 10 dak. soğumaya bırakılır. Bitter çikolata ben-marie usulü eritilip, kurabiyelerin üzerine sürülür. Çikolata oda ısısında donduğu zaman servis yapılır.   

Afiyet Olsun

PC123456

20 Aralık 2012 Perşembe

Hediye Kutulu Hediye Kutusu

PA303318

Gördüğümde vurulduğum, ne yapacağımı düşünmeden hemen işlemeye başladığım şemalardan biriydi bu...

PB153359

Sonra, kutu haline getirmeye karar verdim ve üzerini kumaş, alt kısmının dışını ve içini kendinden yapışkanlı kağıtla kapladığım bu karton kutunun üzerine yerleşiverdi çeşitli süslemelerle birlikte..

PB153360

Üzerine düğmeler ve uğur böcekleri yapıştırırken, boyutlu boncuk boyayla kar taneleri de yaptım.


PB153361

Bir de yandan görünüş...

PB153363

Ve bir de detay, en detay...SAhip olmak isterseniz bu hediye kutulu hediye kutusunu da Pasajım'da bulabilirsiniz....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...