31 Ekim 2012 Çarşamba

Bond, Sony ile İstihbarat Topluyor!

23. macerasına çıkan James Bond’un yeni filmi “Skyfall”, 2 Kasım’da vizyona giriyor. Bu sefer MI6 saldırı altında ve James Bond hem arkadaşlarını korumak, hem de M’e olan sadakatini kanıtlamak zorunda. Sen de gerçek bir Bond hayranıysan, Sony’nin sürükleyici sosyal medya oyunu “AjanS” bir hayli ilgini çekecek.

Sony, “Skyfall” lansmanı ile birlikte geçenlerde açıkladığı sosyal medya oyununun ilk görevini dün verdi. Bond’un zihni sinir alet edevatları olmadan sıkıntıya düşeceğini düşünen Sony, “4 ekran ile Bond’a yardım et” görevini açıkladı. Q’nun verdiği görevde 4 ekran olarak TV – Tablet – Akıllı Telefon ve Laptop düşünülmüş. Bu 4 ekranın nasıl kullanılacağı da kullanıcılara bırakılıyor.

Q’nun sorusu ise şu şekilde:

“Eğer sen olsan, bu 4 ekrandan hangisini seçerdin ve o ekrana hangi özelliği eklerdin?”

Sen de bir ekran seç, farklı ve Bond’un işine yarayacak bir özelliği Twitter’da #M1benyaptım hashtag’i ekleyerek paylaş. En çok retweet edilen ve Sony jurisi tarafından seçilen fikirlerin sahipleri, Bond’un güvendiği Sony Xperia Tablet S, Gala Gecesi davetiyesi ve Bond 50. Yıl Blu-ray seti kazanacak.

Bakalım gerçekten Bond’a yardımcı olabilecek zihni sinir bir yanın var mı?

Yeni görevleri öğrenmek için, #AjanS hashtag’ini takibe devam et.

https://www.facebook.com/SonyTR
https://twitter.com/Sony_Turkiye #AjanS #M1benyaptım

Bir bumads advertorial içeriğidir.

30 Ekim 2012 Salı

Artık Sizin de Olabilir.


Bazı arkadaşlar yaptığım şeyleri satıp satmadığımı soruyorlardı, bazıları da sipariş üzerine de yapıp yapmadığımı. Sonunda tamam dedim, satıyorum. Bazı yaptığım işleri, evlerinize güzellik katacağını düşünerek yapacaklarımı, paylaşacağım dileyenlerle. Bundan böyle ben de Emeksensin'deyim. Bu linkten ulaşabilirsiniz dükkanıma:) http://emeksensin.com/hobilemece

Ya da yan tarafta, yorumların hemen altındaki vitrine bakıp, oradan da girebilirsiniz dükkanıma.

Sizler zaten pek çok farklı konuda marifetli hanımlarsınız, belki kendiniz için pek ihtiyacınız olmayacaktır, ama ilgilenecek arkadaşlarınızı haberdar ederseniz, beni çok sevindirirsiniz. Heves ettik, açtık bir dükkan, insanlara ulaşalım, değil mi ama?


29 Ekim 2012 Pazartesi

Kahveli Kurabiye ile Bayram Kutlaması


Artık herkes biliyor, kahveye ve kahveli her şeye ba-yı-lı-yo-rum. Bu da 1001. kahveli tarifim belki, ama hepsi kendine özgü, kendine özel.

Bu güzel bayramı, bu güzel kahveli kurabiye ile kutlayacağım ben de, kahveli kurabiyemle:

125 gr.Margarin  
6 çorba kaşığı Süt      
1 çorba kaşığı Hazır Kahve  
10 çorba kaşığı Pudra Şekeri
2 Yumurta           
1 pk.Kabartma Tozu  
3 su bardağı Un               
3 çorba kaşığı Hindistan Cevizi

Bir kapta küp kesilmiş margarin, yumurta sarıları, süt, şeker ve kahve karıştırılır. Kabartma tozu ve un eklenir. Hamur yapılıp 20 dak.dinlendirilir. Yuvarlak kurabiyeler yapılıp, önce yumurta akına, sonra Hindistan cevizi tozuna bulanıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 175 C fırında 20 dak. pişirilir.   


Afiyet Olsun, Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

25 Ekim 2012 Perşembe

Hep Gülsün Yüzünüz


Yanınızda sevdikleriniz, masanızda yemekleriniz, içinizde bir huzur varsa ve sağlığınız da yerindeyse, zaten bayram gibi geçiyordur her gününüz. Ama bu bayram günü, hepsinin bir defa daha farkına varalım, gülelim, neşelenelim, her tür derde, kedere küçük bir mola verelim.

Herkese mutlu bayramlar..

23 Ekim 2012 Salı

Orkide Dalları


Yine orkideli seriden... Kanaviçe Dergisi'nden yine. Orijinalinden daha küçük bir masa örtüsü yaptığım için, 2 dal işledim. Fiskos masasına göre diktim örtüyü de, 1x1m. Bursa keteni yine, diğerlerine de uysun istedim. 


Daha işlemeye başlamadan, kumaşı kesip, kenarlarına pembe saten hazır biye diktim. Çünkü çok kolay iplerini bırakan bir kumaş, 1 m. ile başlayıp, 10 cm.le bitirmek istemedim :))

Köşelerdeki püsküller ise tüm işlemeler bittikten sonra, son dokunuş yine anlayacağınız :) 


Doyamadım, bir de bu açıdan fotoğraf...


O kadar fazla pembe tonu kullandım ki, işlerken bazen "ne gerek var, ne fark edecek ki" diye söylensem de, bittiğinde baktım ki, fark etmiş. Sizce? Sizce de farketmiş mi?

22 Ekim 2012 Pazartesi

Gülmeye Doyamayacağınız Leziz Bir Video

Bu blogda birbirinden doyurucu tariflere yer veriyorum, ama bu videoyu izlemeye doyamadım. Günün menüsünde leziz atıştırmalıklar değil, leziz atışmalar var!

Dünürlerin birbirini çekememesini konu alan Vanish’in yeni videosunda, eğlenceli atışmalara yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü, yukarıdaki videoda izlemenizi tavsiye ediyorum. Gününüze biraz lezzet katmak istiyorsanız, bence siz de mutlaka görmelisiniz.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Ekim 2012 Pazar

Onları da Unutmayalım


Bayram vakti, hepimiz, tabak tabak etlerimizi ,tatlılarımızı yerken, bizim kadar şanslı olamayanlar da var. İnsanların işi daha kolay, açlığını, susuzluğunu söyleyebiliyor, ama köpekler?

Sevgili Colette haber verdi, yiyecek ihtiyacı olan bir barınak var. Minik yardımlar, bir kaç kap mama için yetecektir birleştiğinde, bu kadarcık bir bütçeniz ve bir kaç dakikanız vardır onlara ayırmak için değil mi?

Detaylar evimi seviyorum'da..


İZMİR-SEFERİHİSAR KÖPEK BAKIMEVİNE YEMEK TEMİNİ AZ DA OLSA YATILI BÖLGE OKULUNDAN YAPILMAKTADIR. BAYRAM NEDENİYLE OKULLAR TATİL OLDU ve YEMEK SIKINTIMIZ BAŞLADI. 
LÜTFEN KURU MAMA BAĞIŞLARINIZI ESİRGEMEYİNİZ.
SEHAYDER - 0532 4319780

19 Ekim 2012 Cuma

Ağzınıza Biber Süreyim

Yok yok, kötü laf ettiğiniz için değil, hepinizin dili, birbirinden tatlı, sözleri birbirinden şeker. Bu sefer, bu hafta sonu, acı sevenlere minik ay dedeler yaptım, hardallı, peynirli ve de acılı..

Biraz acılı cipse benziyor, biraz tuzlu kurabiyeye, ama hem çayın yanına uygun, hem de bir yemek davetinde aperatiflerin arasına..Buyurun Hardallı Peynir Kurabiyelerimin tarifine:

1 Yumurta  
100 gr.Kaşar Peyniri  
3 çay kaşığı Hardal  
45 gr.Margarin  
1 çorba kaşığı Pul biber
2 su bardağı Un                             
Tuz

Bir kapta kaşar rendesi, yumurtanın sarısı, hardal, yağ, pul biber, tuz, 2 çorba kaşığı su ve un yoğurulur. Hamur oda sıcaklığında 20 dak. dinlendirilir. Hamur merdane ile açılarak kurabiyeler kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurtanın akı sürülür. 200 C fırında 15 dak.pişirilir.   

Afiyet Olsun, yedikleriniz acı ama ağzınız hep tatlı olsun..

17 Ekim 2012 Çarşamba

Çay Saati




Gerçekten adı gibi, çay saatlerini gösteren bir saat işledim.


Bu buruşuk parça da benim işlemenin son anları, saat olmadan hemen önce yani.


Fincanlarıma şöyle yakından bakalım.


Pasta tabağına da.. Bu modeli işlemek, evcilik oynamak gibiydi, doyamadım, işlerken öyle eğlendim ki, bitmesin istediğim işlerdendi.


Çerçeveye yerleştirirken etrafına dantel yapıştırdım. Çerçevenin 2 kenarını da beyaz stickerlarla süsledim.


Diğer 2 kenardaki pasta ve dondurma, eski bir mutfak havlusundan kesip çıkarttığım desenler, onları da burada kullanmak kısmetmiş işte..


Saatin tam ortasına da o beyaz stickerlardan yapıştırdım, dantel gibi durdu, şimdi artık çay saatlerini kaçırmak imkansız, ama zaten modelin adı gibi "any time is tea time" :))

16 Ekim 2012 Salı

10 Marifet Sergisi




10 marifet sergisi yapıldı.. Kaçıranlar için detaylar 10 Marifet'te..

Kalan çalışmalar Kasım ayında tekrar satışa sunulacak, yine Koruncuk Vakfı için. Benim kediciğim de öyle.

Ayrıca sevgili Esen de sergi fotoğraflarını paylaşmış blogunda, Esen-Can'a da bir uğrayın mutlaka. Buradan Esen'e sevgilerimi de gönderiyorum, panomu çok beğenmiş, belki 2. turda onun olur, belli mi olur?


15 Ekim 2012 Pazartesi

Tuzlu Yıldızlar

Kimi mobilyaların minyatürünü sever, kimi mutfak eşyalarının. Ben de kurabiyelerin... Minicik minicik, tek seferde ağıza atılacak, hatta yutulacak boyutta olanlara bayılıyorum. Onun için nerede minicik kalıplar görsem, almadan duramıyorum ve sonra teeekkk teeekk, oya işler gibi bunlarla hamurdan çıkarttığım parçaları tepsilere diziyor, yumurtalarını sürüyorum Benim terapim de bu galiba. Bunlar öyle, minicikler, hatta cips gibi de kıtırıklar: 

125 gr.Margarin             
3 su bardağı Un  
100 gr.Kaşar Rendesi  
1 pk.Kabartma Tozu 
 2 çorba kaşığı Yoğurt    
1 Yumurta          
Tuz                               
Çörek otu 

Un, küp kesilmiş yağ, kaşar, kabartma tozu, yoğurt ve tuz yoğurulur. Üzeri örtülerek 30 dak.dinlendirilir. Merdane ile 1 cm.kalınlığında açılarak bisküvi kalıpları ile kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilerek 170 C fırında 35 dak.pişirilir.       

Afiyet Olsun, yıldızınız hiç solmasın.

12 Ekim 2012 Cuma

Key To My Heart


İşte salonu orkidelerle süsleyip dururken, "bir evin kalbi" olan antreyi de es geçemedim. Oraya da bir pano...


Etamin kumaş üzerine bu sefer. İşleme bittiğinde anahtarın püskülüne sarı metal bir kurdele ekledim. Kalp kilidin üstüne de sarı kordonla kafesler yapıp, aralarına pembeli eflatunlu boncuklar diktim.


Etamine böyle boncuklar, düğmeler, ıvır zıvırlar ekleyince canlanıveriyor sanki, 3 boyutlu hale geliyor. Seviyorum etamin şemalarında olmayan bu kendime özgü son dokunuşları..


Tabii, bu son dokunuşlar sebebi ile cam kullanmadım. Hatta yastık gibi dursun diye, altına elyaf doldurarak yerleştirdim çerçeveye. Ve verdim kalbimin anahtarını...gitti..


11 Ekim 2012 Perşembe

Madlen Kurabiye


Görünüşleri de hoş, yerken dokusu da öyle. Bu etkileyici görüntünün (ve adının tabii bir de) malzemeleri ve tarifi ve çok kolay aslında:

1,5 su bardağı Un               
2 Yumurta    
1 çay kaşığı Kabartma Tozu    
1 su bardağından 1 parmak eksik Pudra Şekeri                       
1 Limon    
130 gr.Margarin

Bir kasede yumurtalarla pudra şekeri çırpılır. Un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 çorba kaşığı limon suyu eklenir. Eritilmiş margarine de eklenerek çırpılır. Karışım oda sıcaklığında 20 dak.dinlendirilir. Madlen kalıplarına birer çorba kaşığı doldurularak 190 C fırında 14 dak.pişirilir.     

Evet evet, bütün numarası kullandığımız kalıpta. Ben Carrefour'dan aldım, çok da memnun kaldım. Bu kalıpta ya da bir başkasında, denemenizi tavsiye ederim.

Bir de "birer çorba kaşığı doldurularak" ifadesine dikkat.. Cömertlik yapayım derseniz, midyeden ziyade topa yakın bir durumda oluverir kurabiyeleriniz, beklenenden çok kabarıyorlar pişerken, aman haa, demedi demeyin. Ama deneyin, afiyet olsun..


10 Ekim 2012 Çarşamba

Bir de Büyük Pano, Yine Orkideli


Seriye devam.. Bitirdikçe yayınlıyorum, bu da yeni bir tane..


Pek mağrur, sakin ama gururlu...


Yalnız kalmayacak ama, her yanda arkadaşlarından olacak...

9 Ekim 2012 Salı

Kıymalı Ay Çöreği


Pembe orkidelerden bizde hayat durma noktasına geldi. 6 yaşındaki kız çocukları gibi pembe pembe görüyorum bu aralar dünyayı. Ama azimliyim, bu orkide serisini tamamlamak üzereyim.

iyice kızdırmamak için, bugün onlara da ilgi gösterdim biraz, öncesinde, pişerken ve sonrasında orkideler devam etti tabii, ara arada ortaya çıkıveren kıymalı ay çöreğim işte:

200 gr.Kıyma  
1 Soğan  
1,5 tatlı kaşığı Tuz  
1 çay kaşığı Karabiber  
3 Patates  
200 gr.Margarin
1 Yumurta       
4,5 su bardağı Un                    
1 pk.Kabartma Tozu     
Susam

Patatesler haşlanıp, rendelenir. Bir tencerede kıyma kıyılmış soğanla kavurulur. İçine 1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir. Patatesler küp doğranmış margarin, 1 yumurtanın akı, 1 tatlı kaşığı tuz, un ve kabartma tozuyla hamur yapılır. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletilir. Hamur 6 parçaya bölünüp, her parça 15 cm. çapında açılır. 4’e bölünür. Geniş kenarlarına kıymalı harç konup, sarılarak ay şekli verilir. Yağlanmış bir tepsiye dizilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. 175 C fırında 30 dak.pişirilir.

Afiyet Olsun, ben kanaviçemin başına gidiyorum, görüşmek üzere..

8 Ekim 2012 Pazartesi

Orkide ve Kuş


Orkideli seriye devam.. Bu sefer orkideden polen toplayan bir arı kuşu. İnternette fotoğrafını gördüğüm bir kanaviçe çalışmasını büyüttüm, fotoğraftan saydığım karelerle ben de işledim. Kuşun renklerini de evin renklerine göre değiştirdim biraz. Aslında kırmızılı, sarılıydı.
  

Evdeki dekupaj kağıtlarından biri ile kenarlarını süsleyerek çerçeveye yerleştirdim. Swarovski'li, hoş bir çerçeve değil mi?

Bundan sonra karar verdim, çerçeveciye servet yatırmayacağım, yaşasın çin malı çerçeveler, 3 lira verir, hazır alırım, çünkü benim çerçeveci sosyetik, 30'dan aşağı açmıyor ağzını..Bu kararım da böylece geçsin kayıtlara...

5 Ekim 2012 Cuma

Limon Dilimli Kek


Binlerce limonlu kek tarifi arasında benim kekim gürültüye gitmesin diye, olduğu gibi yazdım, üzerindeki limon dilimleri sebebiyle. Pastane keki gibi bir kıvamı oluyor, hediye gittiği eve ulaştığında işte böyle, limon suları üzerindeki pudra şekerini eritmiş ve pek göz alıcı hale gelmişti. En altta da, pudra şekeri ilk serpildiğindeki hali var, ikisi de güzel, ikisi de benim bebeklerim :)

Haftayı tatlı kapatalım istedim, işte kekimin tarifi:

4 su bardağı Un               
3 Yumurta    
225 gr.Margarin    
1 su bardağı Yoğurt    
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu   
1,5 su bardağı Toz şeker                 
1 Limon                    
Pudra şekeri

Bir kasede 1 su bardağı şekerle yumurtalar çırpılır. İçine un, limon kabuğu rendesi, eritilmiş margarin, yoğurt, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökülür. Üzerine beyaz kısımları soyularak çok ince halka halka kesilmiş limon dilimleri dizilip, kalan toz şeker serpilir. 175 C fırında 50 dak. pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.      

Afiyet Olsun.

4 Ekim 2012 Perşembe

10 Marifet Sergisi


Biliyorsunuz, Koruncuk Vakfı'na yardım amacı ile düzenlenen 10 Marifet Sergisi yapılacak. İşte o serginin yeri ve zamanı belli oldu. Sergiye herkesi bekliyoruz, tanışmak için, yaptıklarımızı satmak ve Koruncukların yüzünü güldürebilmek için.

Sadece sergiyi gezmeye gelmekle yetinmek istemezseniz, yani sizler de çalışmalarınızla sergide yer almak isterseniz, çok az zaman kaldı, onu da hatırlatmış olayım.


Sergiye ilişkin tüm detay bilgiler 10 Marifet'te.


Ben de kediciğimle oradayım, ilk yapıldığı günden bu yana kedimde gözü olanlara müjde, gelip satın alabilir ve Koruncukların gülümsemelerine siz de katkıda bulunabilirsiniz.


3 Ekim 2012 Çarşamba

Orkideler


Orkideli bir şeylere başladım. Bu da ilk parça, yani parçalar. Bursa keteni üzerine işliyorum, ekru renkte. Dolayısı ile çok beyaz olmuyor, ama beyaz Ikea çerçevelerin içinde de sırıtmıyor. Bu ketenin tül gibi, hülyalı duruşu çok hoşuma gitti.



Desenler Kanaviçe dergisinin 2010 yılı sayılarının birinden. İsteyenler için yakından fotoğraflar...



Yalnız, çerçeveler, böyle basit modelleri bile çok başka yapıyor, bunu da bir defa daha görmüş oldum.

2 Ekim 2012 Salı

Deneme..Deneme 1-2


Ve şimdi de tek kişilik kek stantlarını deneme zamanı... Tabii ki ıslak kekle değil, ama Limonlu Kek'le de içime sinmez, en iyisi Cevizli Kayısılı Kek.


İşte böyle duruyorlar servis masasında, tamamdır, denemek isteyenlere söyleyeyim, hiç durmasınlar, hatta renk renk yapsınlar, mesela çocukların doğum günleri için de çok güzel olur.

Cevizli Kayısılı Kek'imin tarifini de vereyim, stantı değilse de, keki denemek isteyenler için:

2,5 su bardağı Un    
5 Yumurta    
1 su bardağı Süt   
1 su bardağı Sıvı yağ  
2 su bardağı Toz şeker
1 su bardağı Dövülmüş Ceviz        
1 çay bardağı Kuru Kayısı                      
1 pk. Kabartma Tozu
Pudra Şekeri              

Bir kapta şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, un, ceviz, doğranmış kayısılar ve kabartma tozu ile çırpmaya devam edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 40 dak.pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun.

Tek kişilik kek stantları postumu da, zerafeti ile onlarla yarışan, ama hep galip gelecek olan şu zarif kuğu fotoğrafı ile kapatayım, Edremit Ülkütepe'den..

1 Ekim 2012 Pazartesi

Tek Kişilik Kek Standı


İlk kez Martha Steward'ın programında görmüştüm ve vurulmuştum. Ama bizde nerede satılır, bilemedim. Ben de kendim yaptım kendi minik keklerimi servis yapmak için.


Malzemelerimiz plastik yumurtalık, 3Lü olarak satılıyor, 1-2 TL'ye. Daha önce Mudo'dan aldığım, ama sehpamı çizdiği için kullanamadığım bardak altları, enamel boya ve biraz dantel. 


Hem yumurtalıkları hem de bardak altlıklarını enamel boyayla boyayıp (tabii ki yine warm white) silikonla birbirlerine yapıştırdım. Kenarına da dantel yapıştırdım. Enamel boya bana her servis sonrasında stantlarımı ıslak bezle temizle, hatta yıkama imkanı verecek.

Bu da yakışıklının boy fotoğrafı, test de ettim tabii ki, test sonuçları da yarın, ee ben teste kadar 21 gün bekledim (enamel boya sabitleşmeden üzerine bir şey koymak istemedim çünkü), siz de bir gün beklersiniz artık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...