Böyle değişik malzemelerle arkadaşlarınızı, eşinizi şaşırtmayı seviyorsanız, ama "havuçlu kek" baydıysa işteee, Domates Pastası.
İçindeki domates suyu, çok tatlı bir kırmızılık veriyor, daha doğrusu kızıllık, pastayı kırmızıya boyayacak domatesi kim kaybetmiş de biz bulacağız? :)
Domates hafif bir nem verip, badem pastamızı havalı yaparken, üzüm daha tatlı hale getiriyor, krema da, bu tadın içimizi baymasına mani oluyor. Yaa, anlatmakla olmuyor, deneyin, bayılacaksınız.
2 Yumurta
1,5 çay bardağı Toz şeker
1 su bardağı+2 çorba kaşığı Sıvı yağ
2/3 su bardağı Domates Suyu
1 su bardağı+1 kahve fincanı Un
1 çay bardağı Dövülmüş Badem
1 çay bardağı Kuru Üzüm
1 paket Kabartma Tozu
Krema
Pudra Şekeri
2 yumurta şekerle 5 dakika mikserde çırpılır. Un, kabartma tozu, sıvıyağ, domates suyu eklenerek çırpmaya devam edilir. Badem ve üzüm ilave edilerek karıştırılır. Yuvarlak bir kalıp yağlanarak, kek tepsiye yayılır. 170 C fırında 45 dakika pişirilir. Fırından çıkıp soğuyunca, kek ortadan ikiye kesilerek arasına krema sürülür. Üzerine pudra şekeri serpilerek buzdolabında 4 saat dinlendiriilr. Şeker hamurları ile süslenerek servis yapılır.
Ben üzerini şeker hamurundan yaptığım minik domateslerle süsledim, işte kabarık kabarık olup, neredeyse kabına ve kalıbına sığmayan pastamın içi de böyle..
Afiyet Olsun.