29 Haziran 2012 Cuma

Lavantalar


Bir sepet dolusu lavanta torbası işledim, İstanbul'dan Adana'daki konu-komşuya, küçük dokunuşları ile hayatıma renk katan, uzaktaki yakınlarıma..

Kanaviçe dergisinin Mayıs-Temmuz 2012 sayısından modeller. Krem rengi keten üzerine işledim.


Kenarlarına da lavanta biçimine çok benzettiğim yine kırık beyaz danteller diktim.




İçlerine lavanta ile birlikte boncuk elyaf da doldurdum, daha pofuduk oldular. Bir de mor kurdelelerin kenarına birer minik altın para ekledim, güzel koku verirken, güveleri kaçırırken, gittiklere evlere bereket de getirsinler istedim. Bu paralar altın değil, sadece öyle görünüyorlar ama, belli mi olur, belki bana da bereket getirirler de gerçeklerini de dağıtırım bir gün böyle. :)


Son olarak bir de toplu fotoğraf, işlemesi çok hızlı oluyor, sonuç ise inanılmaz, şiddetle tavsiye ediyorum.

28 Haziran 2012 Perşembe

Kahve Makinasının Yeni Elbisesi


Kahve makinam için elbise... Allahım, bana neler oluyor? Televizyonun üzerindeki örtü ile dalga geçen, kendi evim olunca hiç bir yere örtü örtmemeye and içen ben, büyük bir hızla anneme dönüşüyorum. Brrrr :)  


Aslında herşeyi açıklayabilirim. Herşey bu kanaviçe desenini çoook beğenmemle başladı. Sonra, bunu nerede kullansam, ne yapsam derken, tozunu silmekten bıktığım bu makinaya bir kılıf, bir elbise yapmaya karar verdim.

Gerçi sevgili Füsun'un damacana elbisesinden sonra pek havalı gelmeyecek sizlere ama, kılıf diye geçiştiriverelim. Sevgili Füsun'un damacana elbisesi Elişi Defteri'nde, mutlaka bakın, benim gibi hayran kalacaksınız. 


Kılıfı dikerken içine ince elyaf ve mermerşahi kumaş da dikerek daha tok durmasını sağladım. Dış kısmına da, sanıyorum yorganlama denen şey bu olsa gerek, kare kare makina çektim ki, içinin elyafı belli olsun, emeğim dışarıdan da görülsün.


Alt kenarına da süs olsun diye dantel diktim.


Aynı dantelden minik bir parça da üst kısmına diktim, kılıfı daha kolay çıkarmak için, ani kahve krizlerinde vakit kaybetmemek için :)

Bir de farketmişsinizdir, üst kısmı tam oturtmadım, biraz bol, büzgülü bıraktım ki, aletin kablosu, fişi ortada kalmasın, kıvırıp tepesine yerleştireyim.


Vee, mutfaktaki meşhur köşede yerini aldı. Köşe köşe değil, elişi sergisi mübarek ama, idare edin artık :) Büfe gibi tozlarını alıyorum her gün....


Vee, kahve tamam, cupcakeler de tamam, şimdi dinlenme vakti.

27 Haziran 2012 Çarşamba

Pratik Bluz


İnce, tülbent gibi bu çook güzel kumaştan bluz yaptım. 2 metre aldığım kumaşı üzerime tutup, enine hiç dokunmadan, boyunu işaretleyip kestim ve iraz yarasa kollu olacak şekilde kestim yan taraflarından.



Sonra da yakasını kayık yaka şeklinde bırakıp, kalan kısımlarını diktim, bel kısmına da lastik geçirdim, daha dökümlü dursun diye. 


Özellikle bizim jenerasyonun deyimiyle kot pantalonlarla, daha sonrakilerin deyimiyle jean pantalonlarla çok uyumlu, hafiiff, hoşş bir bluzum oldu. Çok, ama çok fazla pratik olduğundan sanıyorum, daha fazla da anlatacak bir şey yok.

Bu arada, bana, hayatrımın ilk dikişlerini dikme cesaretini ve bir yerlerde gördüğüm kumaşlardan neler yapabileceğine dair ilhamları veren lilibebek'e teşekkür ediyorum, bana çok şeyler kattı. 


Giyinip, süslenip, gezmelere hazırız artık.

26 Haziran 2012 Salı

Blackwork Tepsi



Bu renkli blackwork bahçeyi Kanaviçe dergisinin Ocak-Mart 2012 sayısından işledim.



Model aslında panoydu, ama ben evde asacak uygun bir yer beğenemeyince tepsi yapmaya karar verdim.


Bej rengine boyadığım ahşap tepsinin ortasına kanaviçemi yapıştırdım, üzerine de cam kestirdim. Kenarlarını da renklere uygun olsun diye kahverengi kordonla süsledim.


Tepsinin dış kenarlarına da stencılla kahverengi desenler boyadım. Kuruyunca da zımparalayıp eskittim. Uzaktan sanki boya değil de delik gibi durdular, bu efekt çok hoşuma gitti.

25 Haziran 2012 Pazartesi

8 Haziran 2012 Cuma

Bir Küçücük Kutucuk


"El değmedik kutu kalmasın" kampanyamız devam ediyor :) Sıra bu miniğe geldi. Eski bir saat kutusuydu.


Pembiş bir kutuya dönüştürdüm. Bu kutunun teması ise "pembe güller".

Crepe kağıdı (çocukken krapon falan dediğimiz kağıtlardan) aldım, kalpli kurabiye kalıplarım ile küçüklü büyüklü kalpler kestim. Uçlarını çöp şişle biraz dışarı doğru kıvırarak, ortadan ikiye katlı şekilde minik tel parçalarına yapıştırdım kat kat. 


Sonra bu minik güllerden üçünü, üzerini çizgili kendinden yapışkanlı kağıtla kapladığım kutunun kapağına yapıştırdım.


Kutu kapağının kenarlarını da yine kendinden yapışkanlı çiçekli kağıtla kapladım. birleşme yerlerini ise ince bir dantel yapıştırarak gizledim.


Kutunun içi ve dışını da yine aynı çizgili kağıtla kapladım. Uzun zamandır merak ettiğim kağıt gülleri de denemiş oldum böylece. Mutluyum, yeni şeyler denemeyi seviyorum çünkü.

Herkese, hayatta daha önce tatmadığı mutluklarla karşılaşacağı güzel bir hafta sonu diliyorum.

7 Haziran 2012 Perşembe

Yine Önlük Diktim, Hatta Bu Sefer Kuş Kondurdum


Evdeki mutfak önlüklerini kalıp olarak kullanıp dikiş dikmeye alıştım iyice :) Şimdi de bir mağazada gördüğüm mutfak önlüğüne benzer bir önlük diktim kendime. Ama bu sefer hobi önlüğü olarak, yani ahşap boyamalar için.  Çünkü, vernik atmayınca iki günde bir şeyler olan bizim akrilik boyalar, penye bluzlar üzerinden asla çıkmıyorlar, hayret. 


Duck bezi kullandım önlüğümde. Alt kısmı da da üç renk fırfırlı ve dantelli tabii.


Bunlar da hayatımın ilk aplikeleri, kuşlarım. Kenarlarından zigzag dikişle önlüğe diktim, düğmelerle süsledim.
Meğer ne kolaymış, ne zevkliymiş bu aplike işi, artık her şeyde deneyebilirim, ama galiba yuvarlak formlu değil de, kare, dikdörtgen, üçgen şeyler daha kolay oluyor, olsun, hepsinden denerim artık, nasıl olsa bende kumaş var, sabır var, heves var, daha ne olsun )


5 Haziran 2012 Salı

Damalı Pasta


Bu bir doğum günü pastası. Üzerindeki şeker hamuru süslemeleri dışında asıl numara iç kısmında. Önce malzemelerini vereyim:

Her Bir Kek İçin:
2 Yumurta    
1 çay bardağı Toz şeker     
1 su bardağı Un    
15 gr.Margarin
½ paket Vanilya                         
 ½ paket Kabartma Tozu   
3 çorba kaşığı Reçel
Kakao (keklerden biri için)
Süsleme için:
Krem Şanti    
Kakaolu Puding      
3 çorba kaşığı Reçel
Şeker Hamuru

Biri sade, biri kakaolu olmak üzere 2 ayrı kek hazırlanarak, aynı büyüklükteki iki kalıpta ayrı ayrı 45’er dakika pişirilir. Krem şanti ve kakaolu puding hazırlanır. Farklı büyüklüklerde tabaklarla her kekten 2 halka ve 1 daire çıkartılır. Bir sade, bir kakaolu kek olmak üzere aralarına puding sürülerek birleştirilir. Daha kolay anlaşılması için bu da tam da o sözünü ettiğim birleştirme aşaması..


Üzerleri sulandırılmış reçel ile ıslatılır. Araya puding sürülüp ikinci kat çıkılır. En üste krem şanti dökülerek, şeker hamuru ile süslenir. İşte kesildiğinde görüntü bu...


Herkese "nasıl böyle damalı" olduğunu anlatmaktan pastanızdan yiyemeyeceksiniz, ona göre, demedi demeyin :)  

4 Haziran 2012 Pazartesi

Gelinlikli Çerçeve


Pek süsledim bu çerçeveyi ben, pek özendim..


Önce metalik beyaza boyadım kahverengi kısımlarını, inci beyazına. Sonra üzerine dantel yapıştırdım. Beyaz bir kurdeleyi büzerek, ara ara da inciler, kristal taşlar geçirerek büzdüm, dantelin üzerine yapıştırdım.

Alt köşede kurdelenin üzerine bir parça daha dantel yapıştırıp, ortasına da güller ekledim.


Üst köşeye de bu sefer fiyonk yapılmış farklı iki kurdele parçası ve ortası inci süslü bir süs ekledim, aşık kuşları da ekledim, Ruşenciğime tanıdık gelmiştir kuşlar, sağ olsun, varolsun..

İştee, gelinlik giymiş bir çerçeveye benzememiş mi?

1 Haziran 2012 Cuma

Kara Orman Keki


Bu kekin kıvamı, az yağlı ama yumuşak dokusu aynı hazır satılan keklere benziyor. En ama en çok tavsiye ettiklerimden biri bu yüzden. Bu hafta sonu pişirin, tatlı bir hafta sonunuz olsun sevdikleriniz bir yanınızda, kekiniz diğer yanınızda:

3 Yumurta                        
125 gr.Margarin    
1,5 su bardağı Pudra Şekeri    
5 çorba kaşığı Kakao    
1 su bardağı Vişne            
1 çay bardağı Süt  
1 çay bardağı Yoğurt              
3,5 su bardağı Un
1 paket Bitter Çikolata      
1 paket Kabartma Tozu            
1 tatlı kaşığı Tarçın   

Bir kasede yumurta ve şeker çırpılır. İçine küp küp kesilmiş margarin, yoğurt ve süt eklenir. Kakao, tarçın, un ve kabartma tozu ilave edilir. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. Üzerine rendelenmiş çikolata serpilip, çekirdekleri çıkarılmış vişneler hamura gömülmesi için hafif bastırılarak dizilir. 185 C fırında 40 dakika pişirilir. Pişen kek fırından alınıp, 15 dakika kalıbın içinde bekletilir. Servis tabağına ters çevirilip, üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet Olsun.              
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...