29 Şubat 2012 Çarşamba

Zencefilli Ayıcıklar


Kar yağdıkça eve kapanıyoruz, kapandıkça evde bir şeyler yapmak bir yana, iyice tembelleşiyorum, hiç ama hiç bir şey yapmıyorum, yapamıyorum. Bir şey hariç, kurabiyeleeerrrr :)

1 kahve fincanı Sıvı yağ    
50 gr.Margarin    
4 su bardağı Un    
1 çorba kaşığı Tarçın
1 çorba kaşığı Zencefil     
2 Yumurta          
1 pk.Kabartma Tozu
1 su bardağı Pudra Şekeri
Renkli Glazür

Margarin küçük küçük kesilerek, tüm malzeme yoğurulur. Hamur açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 180 C fırında 12 dak. pişirilir. Fırından alınınca 10 dakika soğutulup, üzerine glazürle süslemeler yapılır.

Afiyet Olsun, bal olsun, şeker olsun, yağ olmasın :)

28 Şubat 2012 Salı

Yeni Bir Deterjan Kutusu


Bu deterjan kutusu da bulaşık makinasının toz deterjanı için mutfağıma. Mutfağım pembe mi, mavi mi? Değil, alakası yok, ama zaten bunu lavabonun altındaki kapalı dolapta saklayacağım, sadece ben göreceğim, sevip, okşayıp, yerine kaldıracağım akşam yemeklerinden sonra... Yaa, aslında ben bu peçeteye aşık oldum, bununla illa da bir şeyler yapmak geldi içimden, en uygun yer olarak da burayı buldum.


Kutunun kapağını açık maviye boyadım, ama üst kısmını elyaf ve kumaşla kapladım. Eşime vidalattığım dolap kulpunun üzerine de minik bir kalp sticker yapıştırdım, kenarına da bir kurdele bağlayıverdim.


Kapağın kenarına da hem dantel yapıştırdım, hem de bordür (sutaşı mı, fisto mu, adını bilemiyorum bunların bir türlü, ben bordür diyeyim, siz anlayıverin artık)..


Kutunun en alt kenarına da aynı dantelden yapıştırdım.


Peçete dekupajı kutunun üzerine, hem peçetedeki kalplerden, hem de bu kalbi kalıp olarak kullanarak diğer desenli kısımlardan kestiğim kalpleri hamur kabartma yaptım. Ben, nedense, hamur kabartma sadece dekupaj kağıdıyla yapılırmış, peçeteyle yapılamazmış gibi bir fikre kapılmışım ama, nefis oluyor, peçete ile hamur kabartma harika oluyormuş, hele de beyaz hamurun üstünde peçetenin desenleri ışıl ışıl parlarken...  


Tam bebek odası için oldu ama, mutfağım da benim bebek odam sayılır, az bile, helal olsun mutfağıma, güle güle kullansın, canım benim  :)

22 Şubat 2012 Çarşamba

Zencefilli Geyik Kurabiyeler


Evet evet biliyorum, yılbaşı geçeli çok oldu ama, geyikler sadece yılbaşında yaşamıyorlar ki, onlar da bizim bir kardeşimiz, onları da sadece bir gün değil, sık sık anmalıyız bence :)

Ben bu geyik süslemesini internette bir yerde gördüm, ben de denemesem olmazdı, hele de hazır glazürlerle pek bir kolay oldu, kurabiyesi de nefis olursa, ki benim tarifi tavsiye ederim, Şubatta bile geyikten vazgeçemezsiniz, demedi demeyin...

125 gr.Margarin    
1 su bardağı Toz Şeker    
1 su bardağı Pekmez    
1 Yumurta
4 su bardağı Un    
1 çay kaşığı Tuz               
1,5 çay kaşığı Kabartma Tozu
½ çay kaşığı Karbonat                                     
1 çay kaşığı Tarçın
2 çay kaşığı Karanfil                                       
2 çay kaşığı Zencefil
Renkli Glazür


Margarin küçük küçük kesilerek, tüm malzeme yoğurulur. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Hamur açılarak bardak yardımı ile daireler kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 175 C fırında 20 dak. Pişirilir. Fırından alınınca 10 dakika soğutulup, üzerine glazürle süslemeler yapılır.

Benim bu kurabiyem o kadar takdir topladı ki, yeşilli kırmızılı süslediğim bir kavanoz içinde hediye olarak bile götürdüm. Glazür kuruyunca sertleşiyor ve kurabiyeler üst üste gelse bile şekli bozulmuyor, tam hediyelik yani..



21 Şubat 2012 Salı

Saklama Çözümlerim


Malzemelerimi saklarken, ben de herkes gibi kendime kolay gelen bazı yöntemler geliştirdim. Umarım size de fikir verir, bazılarını uygulamak hayatınızı kolaylaştırır. Bugün biraz onlardan bahsedeceğim:


Harf kalıplarımı, nazar boncuklarımı, midye kabuklarımı, taşlarımı ve meyve şekilli süslerimi ayrı ayrı kavanozlarda tutuyorum. Böylece lazım olanı kolaylıkla bulabiliyorum. Tek bir kavanoz içinden ayıklamam gerekmiyor.

Takı iplerim, ahşap süslerim ve mezurom bu takı askılığında asılı, elimi attım mı, tamamdır...


Sık kullandığım beyaz, krem, kahve gibi boyalarımı, dışını odama uygun bir dekupaj kağıdı ile kapladığım ve stickerla süslediğim bu karton kutuda, açıkta tutuyorum.


Mavi, yeşil, kırmızı, terracotta gibi duruma göre kullandığım farklı renklerdeki boyalarımı, tutkallarımı, pastalarımı vs. kapaklı bu kutularda saklıyorum.


Odama koyduğum çekmeceli hasır dolabın gözlerinde el işi dergileri ve oradan buradan kestiğim fikirler, dergi sayfaları vs. var. Bunların içinde çok düzenli görünüyorlar...


Bu teneke kutuların içlerinde fimo hamurlarım, light hamurlarım vs. var. Kapaklı teneke kutuda bayağı uzun dayanıyorlar.


Bu şeffaf kutuların alttakinde şekilli makaslar, delgeçler, stamplar var. Şekil verecek her şey kutusu yani...Üsttekinde ise yapıştırıcılar, silikonlar, bantlar, yapıştıracak her şey kutusu....


Daha önce iplikler için çoook yöntem denedim, ama hepsinde, elimde kalan iplerin uzunluklarının aynı olmamasından kaynaklı sorunlar yaşadım. Bir türlü düzgün durmadılar, karıştılar, devrildiler, düğüm oldular...  Son yöntemim bu, oldukça da memnunum. Renk tonlarına göre birarada kavanozlarda duruyorlar. Kavanozların sadece içi değil, dışlı da o rngi ifade etsin diye ağız kenarlarına kendi renklerinde birer kurdele bağladım.


Yine her birinin üstüne bir de renklerine uygun minik kalp yapıştırdım. Etaminler, şemalar, çarpılar arasında ne zaman başımı uzatsam, aradığım renk ipin benden kaçması imkansız artık...:)

20 Şubat 2012 Pazartesi

Fındıklı Ev Kurabiyesi


125 gr.Margarin    
1 su bardağı Pudra Şekeri    
1 Yumurta    
1 kahve fincanı Dövülmüş Fındık
1 paket Vanilya     
2,5 su bardağı Un                 
1 paket Kabartma Tozu
Tane Fındık


Margarin küçük küçük kesilerek, şeker, yumurta sarısı, dövülmüş fındık, vanilya, kabartma tozu ve unla hamur yapılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine birer tane fındık bastırılarak 175 C fırında 25 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun

17 Şubat 2012 Cuma

Çekiliş Sonucu


Herkese gösterdiği ilgi için teşekkürler...


Bu seferki şanslımız Tülin oldu, tebrik ediyorum, mail atacağım gmailine Tülincim. Umarım küçük hediyeciklerimi severek kullanırsın.

Çikolata Kremalı Kurabiye


Kar devam ediyor, dışarı çıkmak ne mümkün? O zaman kendimizi vuralım çikolataya:)

1 paket Çikolatalı Puding    
1,5 su bardağı Pudra Şekeri    
1 çay bardağı Yoğurt 
1 paket Vanilya
4,5 su bardağı Un                 
1 su bardağı Süt                      
350 gr.Margarin

Puding sütle pişirilerek içine 100 gr.margarin eklenir ve soğumaya bırakılır. 250 gr.margarin küçük küçük kesilerek 1 su bardağı pudra şekeri, yoğurt, vanilya ve unla hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak ortalarına birer çay kaşığı puding konulur. Kenarlardan toplanarak kapatılır ve ters çevrilerek ve hafif bastırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 175 C fırında 30 dakika pişirilir. Üzerlerine kalan pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun

16 Şubat 2012 Perşembe

Yine Home


Renklerine vurulduğum bu panoyu, ayna mı alsam, pano mu yapsam diye düşünüp durduğum, kapının tam karşısındaki duvara yaptım.


Sevgi, neşe ve umut, gerçekten de bir yuvada olması gerekenler.


Bu yıl o kadar çok kar gördük ki, evin çatısında da olmasa olmazdı...



Çerçeveyi antredeki beyaz mobilya ve çerçevelere uyması için yine beyaz yaptırdım, paspartuyu ise hem panoya hem de halıya uysun diye açık kahve seçtim.


Tam karşıdan çekince de böyle parlıyor işteee :) Unutmadan, etaminin istediğim rengini bulamayınca, kahve ile boyadım, biraz dalgalı oldu, sanki eski gibi göründü, tavsiye ediyorum, deneyin...

15 Şubat 2012 Çarşamba

Kurbağa Prens


Bu seferki kavanozum pet şişeden. Öpünce kurbağaya dönüyor, benimki ters oldu biraz galiba :) Ortadan kestiğim ve kenarlarını delgeçle deldiğim şişeyi süsledim.


Sürfile makası ile kestiğim keçeyi kenarına geçirdim, deliklerden geçirdiğim kurdeleyi fiyonk attım. Tam ortasına da bir kurbağacık, stickercık yani...


Turuncu, yeşil, çok yakıştırırım, bu da sevimli oldu sanki. Biraz daha öpmeye devam edersem belki kendisini daha da geliştirir, kim bilir? :))

14 Şubat 2012 Salı

Çalışma Masam


Hobi odamın bu kısmı ile devam edeceğime söz vermiştim, işte çalışma masam..



Masam İkea'dan, sandalyesi ise eski L koltuklu yemek masasının sandalyesi, kahverengi sandalyeyi eşim beyaza boyadı odam için. Ben de üzerine minderini diktim.


Raflar da İkea...



Rafların altındaki çubuk askılıkları, internetteki örnekleri gösterip, eşime sipariş ettim, iyi de iş çıkardı doğrusu, ellerine sağlık. Üst çubuk kurdeleler için, alt çubuk daha sık kullanılan makas, çengelli iğne, raptiye, vs. için.. 


İğnedenlikler...



Üst raftan detaylar...


Melekler kadar peri kızlarına da bayılıyorum ben...


Masa lambamla takım avizem...


Uzuuun aramalar sonunda bulabildiğim, nihayet içime sinip alabildiğim halım... Dantele benziyor desenleri, 3K'dan.

Odam bittiii.. Bir ara da neyi nasıl saklıyorum, kutuluyorum, vs.. onları anlatırım, belki işine yarar birilerinin birilerine fikirler verir.

Tarçınlı Kalpler


Günün anlamına uygun bir şeyler olsun değil mi? Bu üzeri şeker hamuru kalpli tarçınlı kalplerim gibi...

Şeker hamurunu nasıl yaptığımı daha önce anlatmıştım zaten, Fındıklı Kurabiyemi anlatırken, hazır da alabilirsiniz. Zaten maharet şeker hamurunu yapmakta değil, açması da çok kolay, üzerini süsleyin, süsleyin, kaplayın kurabiyeleri..

150 gr.Margarin           
1 su bardağı Pudra Şekeri    
1 çorba kaşığı Tarçın
1 pk.Vanilya                 
2 su bardağı Un
Şeker Hamuru


Küçük kesilmiş margarin, pudra şekeri, tarçın, vanilya ve un hamur yapılır. Hamur açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 175 C fırında 20 dak. pişirilir. Fırından alınınca 10 dakika soğutulup, üzerine şeker hamuru ile süslemeler yapılır.


Afiyet Olsun, Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun.

13 Şubat 2012 Pazartesi

Hediyelerim Var


300 oluvermişiz işte... Ben de bunu kutlamak amacıyla 3 parçalık bir set hazırladım. Lavanta kokulu kalbimi gönderiyorum sizlere, bir de minik biscornu.. Yanında bir de, bizim gibi genç kızların yakın gözlükleri için, ya da yaz geliyor, güneş gözlükleri için, bir gözlük kılıfı, keseciği. 


Tombiş meleğim kesecikte...


Yamalı kalbim, ama güzel kokuyor.. Biscornumun iğneleri de var, minyatür iğnedenlik...

İsteyen parmak kaldırsın yeter, yani bu post'a yorum bıraksın yeter. Cuma sabahına kadar "ben de, ben de" diyen arkadaşlardan birine benden hatıra gidecek bu set. Katılan, katılmayan, beni izleyen, izlemeyen herkese teşekkürler bir defa daha, hepiniz çok özelsiniz... 

12 Şubat 2012 Pazar

Nişastalı Kurabiye


Dişinize değdiği an kırılan, damağınıza değdiği an eriyen bir kurabiye bu. Un yerine nişastasının çok olmasından sanıyorum, çoook da hafif tabii.

250 gr.Margarin    
1 su bardağı Pudra Şekeri    
2 Yumurta    
1 paket Vanilya    
4,5 su bardağı Mısır Nişastası                             
1,5 çay bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu

Margarin küçük küçük kesilerek pudra şekeri ile ezilir. Üzerine yumurta, vanilya, nişasta, un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. 175 C fırında 35 dakika pişirilir. Fırından alınır. Ilık hale gelince üzerlerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet Olsun.

10 Şubat 2012 Cuma

Havlu Süsleme


Elimdeki etamin bordürlerle havlu süslemeye sardırdım ya bir süredir, işte bu da onlardan biri.


Minik mavi deniz kabukları ardarda sıralanmış. Sade oldu, ama özellikle günlük kullanıma çook uygun, rahat bir havlu oldu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...